Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco Daily Tourys získal titul International Minibus of the Year 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Iveco Bus po titulu International Coach of the Year 2016 pro autokar Magelys získala také titul International Coach of the Year 2017 pro model Daily Tourys.

Iveco Daily Tourys zvítězil v prvním ročníku soutěže International Minibus of the Year 2017 po třídenní sérii testů Minibus Euro Test, jejichž výsledky vyhodnocovala porota soutěže Bus, Coach and Minibus of the Year složená z novinářů zastupujících 18 nejvýznamnějších evropských časopisů o silniční dopravě z celé Evropy.

Podle poroty si vůz Daily Tourys v konkurenci dalších šesti vozidel vedl v testech nejlépe. Minibusy byly testovány v reálných silničních podmínkách na stoupajících i klesajících tratích, na dálnicích, v úzkých uličkách a v celé řadě dalších nejrůznějších situací.

Tato nová cena International Minibus of the Year 2017 (Mezinárodní minibus roku) byla letos vytvořena porotou prestižní evropské soutěže International Bus & Coach of the Year a je věnována minibusům, mikrobusům a midibusům určeným pro profesionální osobní dopravu.

Tom Terjesen, prezident soutěže Bus & Coach of the Year, shrnul hlasování poroty takto: „Iveco Daily Tourys se může pochlubit vysoce kvalitní karosérií a prvotřídním komfortem pro cestující. Pohonná soustava se silným dieselovým motorem Euro 6 a nejlepší převodovkou, která pro tuto třídu kdy byla vyrobena, činí z jízdy nezapomenutelný zážitek. Velký a skvěle řešený zavazadlový prostor nabízí v případě potřeby spoustu místa. Skutečnost, že se jedná o kompletně průmyslově vyráběný minibus, usnadňuje údržbu a zaručuje kvalitní servis, ať se na cestách po Evropě ocitnete kdekoli.“

Sylvain Blaise, ředitel Iveco Bus, který cenu převzal při slavnostním zahájení veletrhu FIAA 2017 v Madridu, prohlásil: „Skutečnost, že jsme uspěli v prvním ročníku soutěže Minibus roku, nás velmi těší. Daily Tourys se díky tomuto ocenění řadí po bok našeho dálkového autobusu Magelys, který získal cenu International Coach of the Year 2016. Jsme velmi hrdí na to, že v této prestižní soutěži uspěly hned dva naše vozy a potvrdily tím svou kvalitu a svůj přínos pro dopravce podnikající v sektoru osobní dopravy.“

Iveco Daily Tourys vyniká vysokou úrovní zákaznické personalizace, kterou nabízí z hlediska specifikací i uspořádání sedadel. Pro dosažení větší variability jsou sedadla přimontována na kolejnice, což umožňuje snadno měnit požadovaný počet míst. Pokud zákazník požaduje více prostoru pro nohy, lze maximální počet devatenácti sedadel zredukovat na šestnáct.

Zavazadlový prostor modelu Daily Tourys se sníženým dnem v zadní části vozu disponuje objemem 2,5 m3. Vysoký standard vybavení, zaručující cestujícím pohodlí a zábavu při dlouhých cestách, zahrnuje individuální klimatizaci, LED osvětlení, nový multimediální systém Iveco, USB porty a LCD monitor.

Vysoký cestovní komfort má zajišťovat i třílitrový vznětový motor o výkonu 132 kW (180 k) ve spojení s osmistupňovou automatickou převodovkou Hi-Matic, zadní pneumatické odpružení či retardér Telma. Nejnovější bezpečnostní prvky odpovídající požadavkům evropské směrnice R66 zajišťují maximální bezpečnost pro cestující i řidiče.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)