Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco představuje novou řadu nákladních vozidel Stralis X-WAY

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Iveco odhaluje novou modelovou řadu Stralis X-WAY, která je určena především pro využití ve stavebnictví.

Během slavnostního ceremoniálu, pořádaného na začátku června ve výrobním závodě značky Iveco v Madridu v souvislosti s převzetím již dříve získaného zlatého ocenění v rámci auditu World Class Manufacturing, byla odhalena modelová řada Iveco Stralis X-WAY.

Novinka rozšiřuje nabídku těžkých nákladních vozidel značky Iveco a vyplňuje mezeru mezi čistě silničními zástupci modelové řady Stralis a modely řady Trakker, vhodnými pro nasazení v terénu.

Iveco Stralis X-WAY má být ideální pro využití ve stavebnictví, kde má být vhodné pro úkoly, při nichž se bude pohybovat po silnicích a rovněž i v lehčím terénu. Pierre Lahutte, ředitel značky Iveco, uvedl, že novinka spojuje robustnost a odolnost šasi řady Trakker se všemi úspornými a bezpečnostními prvky poslední generace řady Stralis.

Zákazníci mají mít široké možnosti výběru konfigurací podvozků a Iveco při prvním představení své novinky vyzdvihuje především provedení Super Loader s podvozkem 8x4 a pohotovostní hmotností devět tun, která má být nejnižší pro danou kategorii.

Paleta pohonných jednotek nabídne trojici moderních přeplňovaných vznětových agregátů s široký spektrem výkonových verzí o objemech 9, 11 a 13 litrů. Samozřejmostí je pro tyto motory systém vysoce účinné selektivní katalytické redukce (HI-SCR) bez recirkulaci výfukových plynů EGR, vyvinutý pro úpravu výfukových plynů motorů Euro VI.

Modulární systém konstrukce má umožnit poskytuje maximální flexibilitu při přizpůsobení specifickým požadavkům široké škály aplikací. K dispozici bude vedle různých motorů a převodovek i široká paleta provedení náprav a dalších prvků, umožňujících kombinovat podvozky s různými specializovanými nástavbami.

Při uvedení na trh má Iveco Stralis X-WAY nabídnout řadu různých kabin od krátké denní s nízkou střechou (AD – Active Day) přes prodlouženou s lůžkem za sedadly a nízkou střechou (AT – Active Time) až po provedení, které vychází z kabiny modelu Stralis XP pro dálkovou dopravu a nese označení AS (Active Space).

Iveco Stralis X-WAY se v Madridu představilo v předpremiéře a premiéra pro širší veřejnost se má odehrát na veletrhu Solutrans, pořádaném od 21. do 25. listopadu v Lyonu. Ve stejnou dobu pak Iveco zveřejní podrobnější informace k této novince, s níž se hodlá ucházet o prestižní ocenění International Truck of the Year 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)