Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco a jeho zlatá výroba v Madridu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Výrobní závod značky Iveco v Madridu získal zlaté ocenění v rámci auditu World Class Manufacturing.

Společnost CNH Industrial, pod jejíž křídla značka Iveco patří, přijala program World Class Manufacturing (WCM), mezinárodní metodiku organizace výrobního cyklu, s cílem spravovat globálně své výrobní závody v souladu s nejlepšími světovými standardy.

Metoda WCM je zaměřena na optimalizaci veškerých výrobních a logistických procesů, zlepšování kvality výrobků, snižování výrobních nákladů a zvyšování produktivity s cílem zvýšit flexibilitu pro zlepšení reakcí na potřeby trhu.

Proces zlepšování dle auditu WCM se skládá z celkem čtyř úrovní. První tři jsou bronzová, stříbrná a zlatá. Vrcholnou úroveň představuje titul World Class.

Závod Iveco ve španělském Madridu je v rámci CNH Industrial prvním podnikem, který získal zlaté ocenění v rámci auditu World Vlase Manufacturing. Z bran tohoto závodu v současnosti vyjíždí těžká nákladní vozidla Stralis NP, Stralis XP a Trakker.

Iveco uvádí, že flexibilní a komplexní výrobní proces v Madridu umožňuje produkovat až 300.000 různých verzí v současnosti vyráběných vozidel. Na export a to především na evropské trhy, ale i do Afriky, Asie a Jižní Ameriky míří ze Španělska až 87 % produkce.

Závod zaměstnává přes 2500 pracovníků a pyšní se v rámci španělského automobilového průmyslu nejvyšší poměrem zaměstnaných žen, jichž je zde 21 %.

Historie závodu v Madridu sahá až do roku 1955, kdy byla dokončena jeho výstavba a spuštěna v výroba nákladních vozidel značky Pegaso. Výrobce vozidel značky Iveco jej pak získal v roce 1990.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)