Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco Truck Station - První pomoc

Ladislav Černý
Diskuze (0)
Iveco otevřelo centrum pro pomoc řidičům mezinárodní silniční dopravy. V nouzi je tu Truck Station.

V Hannoveru byla Ivecem uvedena do provozu první provozovna Truck Station. Italský výrobce tak odstartoval novou iniciativu orientovanou na svět mezinárodní silniční dopravy. Rozhodl se vytvořit řetězec specializovaných asistenčních středisek výhradně pro těžké trucky, které pracují na hlavních tazích v Evropě. Pomoc je zaměřená nejen na těžká nákladní vozidla, ale také přípojná.

Truck Service Station se vyznačuje čtyřiadvacetihodinovou nonstop službou a moderním diagnostickým zařízením umožňujícím pracovat na více vozidlech současně. V centru pracují speciálně vyškolení technici a nechybí sklad nejčastějších náhradních dílů. Pomoc je zaměřená i na přípojná vozidla, díly pro opravu pocházejí z produkce firmy Bullder (dodává Ivecu součástky na návěsy a přívěsy). Servis poskytovaný pro tahače návěsů vytvoří ze všech budoucích středisek Truck Station důležité body, které budou schopné zabezpečit dopravním operátorům při jedné zastávce vše potřebné.

První z několika stovek

Viceprezident společnosti Iveco pro služby zákazníkům Enzo Gioachin k projektu řekl: "Truck Station, kterou jsme otevřeli v Hannoveru, je první ze sítě čtyř set takovýchto opraven po celé Evropě. Každá z nich bude určena pro mezinárodní dálkovou dopravu. Servisy specializované na těžké trucky vybereme na základě kvalitativních parametrů a geografické polohy, abychom zabezpečili nejvyšší úroveň služeb na hlavních evropských silničních tazích.“

Při realizaci projektu pomocných stanic mají prioritu Německo a Francie. Zde se bude nacházet 140 těchto servisních míst, protože dvě třetiny kamionů mezinárodní dálkové dopravy projíždí právě přes tyto dvě země.

Truck Station je vyvrcholením služeb Iveca. To již poskytuje technická školení přes politiku péče o zákazníka a diagnostická zařízení až po telematiku. Záměrem společnosti je poskytovat progresivní diagnostické služby na špičkové úrovni i na místech vzdálených od centrály.

Nový systém má zkratku VOR (Vehicle Off Road – porouchané vozidlo). V praxi to znamená vypravit opravený kamion znovu na cestu v co nejkratším čase.

Ladislav Černý
Diskuze (0)