Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar XF Sportbrake: Maskované kombi přistiženo v Praze!

Aleš Jungmann
Diskuze (13)
Šikovné oko fotografa si všimlo Jaguaru s nepřirozeně velkou zádí a fotoaparát začal cvakat. Jde o model XF ve verzi kombi!

O příchodu této verze víme už několik měsíců, zakamuflovaný testovací prototyp byl při testech přistižen už na konci minulého roku. Už na nich byla vidět objemná zadní část, díky které by si měl model vyšší střední třídy upevnit pozice na kombi-pozitivním evropském trhu. Očekává se, že tato karosářská verze bude představovat 20 % odbytu modelové řady XF.

Nyní začíná mít causa Estate i silnou českou stopu. Náš čtenář Ondřej Fencl vyfotografoval zahalený testovací vůz dokonce přímo v ulicích Prahy! Na fotkách je navíc výborně vidět elegantní tvar zádě, která by podle předběžných informací měla pojmout přibližně 550 litrů. To je podobná hodnota jako v případě BMW řady 5 Touring a Audi A6 Avant. Tak velký zavazadelník jako Mercedes-Benz třídy E Kombi (695 litrů) mít XF Sportbrake s největší pravděpodobností nebude.

Pod kapotou XF Sportbrake budou pracovat stejné motory jako v případě sedanu. Základem bude 2,2litrový vznětový čtyřválec o výkonu 140 kW, známý i z Range Roveru Evoque a Land Roveru Freelander. V nabídce budou i dvě výkonové varianty třílitrového vidlicového šestiválce se 177 kW a 202 kW.

Sedan je možné pořídit ještě s benzinovým pětilitrovým vidlicovým osmiválcem o výkonu 283 kW. Kombi prý bude nabízeno i v nejsilnější verzi XFR. Sedan XFR je poháněn kompresorem přeplňovaným pětilitrovým vidlicovým osmiválcem o výkonu 375 kW (510 k) a točivém momentu 625 Nm. XFR zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,9 s, XFR Sportbrake by mělo být jen o málo pomalejší. Standardem bude automatická převodovka, do budoucna údajně Jaguar chystá i XF Sportbrake s pohonem všech kol.

Výstavní premiéra modelu XF Sportbrake je naplánována na letošní autosalon v Ženevě.


Aleš Jungmann
Diskuze (13)
25. 2. 2012 10:52
lahoda
Jo je to sice neobviklé,že Jaguar bude dělat kombi, ale vypadá úžasně. Konečně se může Jaguar postavit německým konkurentům. Řekl bych, že designově na ně i němci strácí.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 2. 2012 16:18
-
Bylo by zajímavé, udělat všechny sloupky (vyjma A) černé. I když je to velmi un-jagish řešení a znemožnilo by to hrát si s linkou zadních bočních oken a charakteristickým obloukem.
24. 2. 2012 14:25
Re: Jaguar a Combi?
XFR SportBreak :-P lolec... :yes:
Avatar - 3_diamanty
24. 2. 2012 13:56
Re: Jaguar a Combi?
:yes:
Avatar - da_b0mb
24. 2. 2012 13:27
Re: Kočičí kombi
Je to tak. Tvar zadní partie podle renderu by se k Jagu asi hodil víc...působí více dynamickým dojmem...

Ale jak známo...accord neaccord...kuft je kufr ;-)