Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep chystá další dva výkonné modely SRT

David Bureš
Diskuze (0)
Nabídka rychlých Jeepů s logem SRT se může rozšířit o dva menší modely – Renegade a Cherokee.

Samostatná sportovní značka SRT koncernu FCA sice skončila, tento krok ale neznamená konec modelů s tímto označením. Třeba Jeep se chystá nabídku modelů se zkratkou SRT (Street & Racing Technology) rozšířit.

Možnost příchodu nových Jeepů ve verzi SRT potvrdil generální prezident značky Mike Manley v rozhovoru pro australský server CarAdvice. Manley naznačil, že zde existuje prostor pro menší modely SRT, což by znamenalo příchod vozů Renegade SRT a Cherokee SRT. Zákazníci menších SUV by totiž mohli mít podle jeho názoru zájem o rychlé svezení.

Šéf Jeepu tvrdí, že automobilka zatím nemá přesné plány, kdy nová sportovně laděná SUV dorazí na trh. Třeba u Cherokee se ale o chystaném příchodu varianty SRT mluvilo již před časem.

Tehdejší zprávy o Cherokee SRT hovořily o použití upraveného přeplňovaného šestiválce Pentastar s výkonem okolo 400 koní (294 kW), nebo přeplňovaného čtyřválce. Ať už bude použit ten, či onen motor, bude shodný s agregátem pro nový Chrysler 200 SRT. V současnosti je nejsilnější jednotkou v Cherokee šestiválec 3.2 Pentastar s 200 kW.

SRT ale není jedinou možností, jak by mohly být nové sportovní Jeepy pojmenovány. Automobilka si totiž nedávno nechala registrovat označení Trackhawk, které by mohlo být použito právě pro sportovní verze jejích modelů. Trackhawk by tak doplnilo nynější terénní varianty Trailhawk.

Jeep nabízí s logy SRT zatím pouze model Grand Cherokee, poháněný 6,4litrovým osmiválcem HEMI o výkonu 351 kW, který je podle slov Manleyho prodejně velice úspěšný. Menší Cherokee by si podle jeho názoru mohlo najít ještě více zájemců.

David Bureš
Diskuze (0)