Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Ceed SW 2018: Korejské překvapění pro Ženevu!

Tomáš Dusil
Diskuze (42)
Kia oficiálně potvrdila představení karosářské verze kombi nové, v pořadí již třetí generace ceedu na autosalonu v Ženevě. Čím se bude vůz lišit od hatchbacku?

Jak bude vypadat karosářská verze hatchback třetího vydání ceedu víme již necelý měsíc. Že si svůj oficiálně debut vůz odbude na autosalonu v Ženevě je také již delší dobu známo.

Nyní však korejská automobilka, která Ceed pro Evropu vyrábí ve slovenské Žilině oznámila, že kromě již známého hatchbacku ukáže také novou podobu velmi oblíbeného kombi, které v minulosti neslo přídomek SW. Vetší karosářská verze bude s hatchbackem identická až po sloupky B karoserie jak je patrné z prvních fotek, které se objevily na internetu. Dále ale již půjde o změněné části, což si vynutila jednak odlišná linie střechy a samozřejmě prodloužený zadní převis s jiným tvarem zadní části vozidla. Jak lze očekávat, nový Ceed SW nabídne objemnější zavazadlový prostor než hatchback. Kolik litrů to ale bude, zatím není známo.

Na rozdíl od karoserie se v kabině očekávají jen zcela minimální změny, pokud vůbec nějaké. Palubní deska si zachová „plovoucí styl“ rozhraní, stejně jako očekávanou prostornost včetně rozměrů a tvaru sedadel. Vyšší verze mají dostat také zajímavé prvky výbavy v čele s vyhřívanými a odvětrávanými předními sedadly. Vyhřívaná ale budou na přání také zadní krajní sedadla. Dále výrobce nabídne indukční a tedy bezdrátové dobíjení mobilního telefonu a celou řadu systémů zvyšujících bezpečnost jízdy. Do výbavy bude údajně zahrnut i systém volby jízdních profilů, nabízející také sportovní režim nastavení vozu.

Motory „kombíka“ budou s největší pravděpodobností kopírovat agregáty nabízené v hatchbacku. Konkrétně se jedná o zážehový přeplňovaný přímovstřikový tříválec 1.0 T-GDi (88 kW) a dále stejně řešený čtyřválec 1.4 T-GDi (103 kW). Základem ale bude motor 1.4 (dříve označovaný CVVT) s nepřímým vstřikováním benzínu a atmosférickým plněním, který Kia nabízí v různých modifikacích už od dob první generace Ceedu. Nabídne výkon 73 kW. Paletu vznětových motorů budou zastupovat dvě výkonové verze čtyřválce 1.6 CRDi a sice s 84 a 100 kW.

Na další podrobnosti o karosářské verzi kombi nové generace Cee´du si musíme počkat do Ženevy, která je ale už za dveřmi.

Tomáš Dusil
Diskuze (42)
5. 3. 2018 20:20
PÁČI SA!!!
Pre mňa prekrásne designové dielo. Veľmi elegantne zabalený agresívnejší design do vydareného celku. Samozrejme to chce viac fotiek na zhodnotenie všetkých línií a určite aj živý pohľad na toto auto. Nebudem klamať, radím sa k fanúšikom Oplu no toto auto by som si kľudne kúpil na miesto konkurenta Astry. Škoda že nebude v 4x4 lebo momentálne je u mňa tento typ pohonu priorita a tak musím hľadať v inej kategórií no pre novú Kiu Ceed jednoznačne palec hore!!! :-!
Avatar - radolaco
5. 3. 2018 20:12
Krok spat
Za mna je to krok s spat k nesurodemu posplatanemu dizajnu. Sucasny Ceed SW pokladam za jedno z najkrajsich kombi nizsej strednej a strednej triedy. Ak nie uplne najkrasie. Krasny cisty sportovo ladeny dizajn, ktory o 2 levely prekracuje cistotou este aj hatchback. Ale toto... No uvidime nazivo, no nemyslim, ze sa nieco zmeni.
Avatar - fOE
5. 3. 2018 19:02
Re: Banán spářený s Aurisem...
Divokost klidne, ale ne hnusnou. ;-)
5. 3. 2018 17:35
Re: od B stlpika
Souhlas, mě se nový Ceed v kombíku podle těch fotek celkem zamlouvá ;-)
Avatar - Emel
5. 3. 2018 17:07
Re: A VLASTNĚ TO MUSÍM NAPSAT
Musso? No, proti gustu...

Opel záleží jak v čem, v mnou sledovaných třídách (kompakt, střední) se jim novinky povedly a jsou v obou případech dost značný progres proti minulé generaci.