Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Forte Koup Mud Bogger: Crossover trochu jinak

Michal Fokt
Diskuze (0)
Proč dělat SUV se siluetou kupé, když můžete skutečné kupé změnit v SUV? K vidění už příští týden na SEMA.

Automobilky v poslední době vynakládají miliardy na to, aby jejich SUV modely získaly elegantní tvary, ne nepodobné automobilům typu kupé. Výsledkem jsou auta, která nejsou ani moc hezká, ani moc praktická. Tak co kdyby jednou takové auto bylo třeba jen nepraktické? Jsem přesvědčen o tom, že Kia připravila studii Forte Koup Mud Bogger pro tuningový autosalon čistě z recese právě jako zrcadlo současným módním trendům. O co kráčí?

Kia prostě vzala své kompaktní kupé Forte Koup, vybavila ho předním pseudoochranným rámem, výrazně vytaženými blatníky, masivnějšími prahy a balónovými pneumatikami o průměru 28 palců s pořádným off-roadovým vzorkem. Podvozek je i díky změnám zavěšení nyní o 100 mm výše nad silnicí, tedy v tomto případě spíš terénem.

Interiér byl zbaven všeho nadbytečného včetně čalounění a koberečků, standardní sedadla nahradily skořepiny Sparco Evo II, za nimiž byl umístěn ochranný rám. Díky odlehčení si mohl vůz dovolit velkou panoramatickou střechu, umožňující intenzivněji se kochat okolní divokou přírodou. Kia Forte Koup Mud Bogger je tak připravena k terénním radovánkám, co přední poháněná náprava dovolí.

Michal Fokt
Diskuze (0)