Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sport koncept: Pikantní předkrm

Ladislav Čermák
Diskuze (3)
Podoba budoucího korejského bojovníka v nižší střední třídě se už v Paříži představí veřejnosti, ustrojená za impozantní přeplňovaný hot-hatch.

Půl roku před tržní premiérou bude reakce veřejnosti bedlivě zkoumat korejská Kia na zkušebním balónku v podobě dvousetkoňového sporťáku, oblečeného do takřka definitivní karoserie budoucího globálního vozu pro segment B. Karoserie se doslova opájí oblouky, příď vypadá jako "the best of" z evropského designu, záď je pro změnu trochu šikmooká. Pohledné auto doslova magnetizuje mohutný střešní spojler, dvojitá koncovka výfuku, náběry vzduchu v předním nárazníku, 18" disky racingového designu, originálně tvarovaná zrcátka s blikači a zejména ostře žluté lakování. Trochu v rozporu s radikálním vzhledem je pohon pouze předních kol přes automatickou pětistupňovou převodovku.

V interiéru invence pokračuje, architekti jakoby se snažili distancovat se od dob nedávno minulých, kdy se korejské interiéry podobaly jeden druhému. Rozmáchlé křivky a odvážná řešení se snoubí s béžovou a tmavě šedou kůží a kovovými dekory. Pocit luxusu dolaďuje DVD přehrávač, navigace a komfortní klimatizace. Zvenku vypadá budoucí subkompakt velmi dobře, můžeme jen doufat, že sériovému provedení zbyde maximum z uvedených imonujících detailů. Rozhodně rozměry 415 x 180 x 147 cm a rozvor 2500 mm slibují slušný vnitřní prostor.




Kompletní reportáž z Pařížského autosalonu v podobě speciální přílohy s cca. 1000 fotografiemi, popisem všech novinek a s videi zveřejníme v polovině přístího týdne.

Ladislav Čermák
Diskuze (3)