Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia zvažuje stylovější, luxusnější i výkonnější Stinger

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Kia Stinger se představila v loňském roce a i přes dnešní módu SUV a crossoverů úspěšně přitahuje zákazníky. Nejen díky tomu se máme dočkat dalších verzí tohoto modelu.

Kia představila Stinger v podobě pro sériovou výrobu na loňském lednovém autosalonu v Detroitu a následně se během roku 2017 rozběhl prodej tohoto modelu na evropském i severoamerickém trhu.

Nejvýkonnější a v současnosti i nejsportovnější model v nabídce značky Kia díky svému designu i technice zákazníky skutečně zaujal a například na poměrně malém českém trhu bylo od listopadu 2017 do konce března 2018 zaznamenáno 30 objednávek.

Kia Stinger tedy úspěšně plní svou roli a má v tom samozřejmě nadále pokračovat. Podle informací, které v rozhovoru pro AutoGuide uvedl Orth Hendrick, plánovač výroby v Kia North America, jí v tom hodlá automobilka pomáhat rozšiřováním nabídky o atraktivní verze.

Zvýšená pozornost se má věnovat paletě nabízených odstínů laků karoserie a rovněž výbavě. Výsledkem se mají stát luxusnější verze a vyloučeno není ani uvedení provedení s výrazně vyšším výkonem než nabízí aktuální vrchol v podobě modelu Stinger GT, jehož přeplňovaný šestiválec disponuje výkonem 272 kW (370 k).

Připravované novinky související s modelem Stinger se podle v současnosti dostupných informací mají týkat pouze zmíněných barev, výbavy a nabídky pohonných jednotek, ale o rozšíření nabídky například o sportovní kombi nebo jinou verzi karoserie prozatím nepadlo ani slovo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Avatar - JirkaV8
8. 4. 2018 13:44
Re: Objednávky
no jo Kia 8-s
Avatar - _Karel_
5. 4. 2018 11:41
Re: Objednávky
S tuzingem to přehnali, ale to je dost málo na "nepovedlo".
Mainstreamové auto s klasickou koncepcí, šestiválcem.....nepovedlo.
5. 4. 2018 10:21
Re: Objednávky
Tak je to auto hlavně pro Severní Ameriku, ale ani tam prodeje nejsou vyloženě zázračné.
5. 4. 2018 10:12
Re: Objednávky
To auto se nepovedlo, je jak z pouti, neni hezke, je preplacane. Slevu na to asi nedaji, prodavat to asi ani nechteji.
5. 4. 2018 07:20
Re: Objednávky
V clanku se mluvi o objednavkach, nikoliv o dodanych kusech. A vzhledem k tomu, ze se na Stinger ceka zhruba 4 mesice, tak ... zohlednuje tedy "Registrace nových OA" i jen objednane vozy? Pochybuju, ale nevim, tak se radsi ptam. Protoze v opacnem pripade se to vzajemne nevylucuje.

A pokud bylo pri uvedeni na trh zastoupenim puvodne pocitano s 30 kusy na cely MY18. Tak by dnesnich 30 objednavek urcite mohli brat jako uspech.

Ale na celkovy (ne)uspech Stingeru bude mit CR pramaly efekt.