Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kolomý opět veze na Dakar desítky klobás. Fungují jako směnný artikl

Jan Mička
Diskuze (0)
Martin Kolomý a tradiční dakarské klobásy už k sobě neodmyslitelně patří. Závodník týmu Tatra Buggyra Racing jich i na další ročník soutěže veze desítky.

Před začátkem minulé Rallye Dakar si pro vás tým Tatra Buggyra Racing připravil zajímavou soutěž. Stačilo si tipnout, kolik kusů klobás veze Martin Kolomý do Buenos Aires, a mohli jste vyhrát svezení v dakarském speciálu Tatra 815 Fat Boy, což je samozřejmě zážitek, který se jenom ten nenaskytne. Ani v letošním roce Martin Kolomý na klobásy nezanevřel, zase jich veze spousty, avšak nikoliv pouze kvůli zastrašení pocitu hladu.

„Klobás bude hodně, jedná se o velmi výhodný směnný artikl, takže nehrajeme při zemi,“ prozradil nedávno Martin Kolomý, a nelze s ním nesouhlasit. Na Rallye Dakar jsou vám totiž občas peníze k ničemu, místní rádi mění vodu a další důležité věci například za čepice a trička, a je jim úplně jedno, že jste je před tím nosili takřka nepřetržitě klidně i několik dní. A taková poctivá moravská klobása… tu přece jenom tak neseženou!

Receptura Kolomého klobás je přísně utajovaná, nikdy se však nemění. „Říkali jsme si, že bychom mohli zkusit něco nového, nicméně v průběhu celoročního klobásového testování se vždy shodneme na tom, že na dakarské receptuře nebudeme nic měnit. Dokonce jsme jednou na základě slepé degustace žili v představě, že jsme vybrali jinou směs, ale nakonec vyšlo najevo, že jsme opět vsadili na klasiku,“ řekl Martin Kolomý. Zatím ale neprozradil množství letošní várky putující do dějiště dalšího ročníku slavné soutěže.

Jan Mička
Diskuze (0)