Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncepty Vesta a XRAY 2 ukazují nový směr ruské Lady

Ondřej Chamilla
Diskuze (89)
Koncepty Lada Vesta sedan a Lada XRAY 2 se oficiálně představily v Moskvě. Oba vozy vypadají zajímavě a ukazují nový (nejen) designový směr, kterým se bude automobilka ubírat.

Letošní moskevský autosalon přivítal asi nejdůležitější koncepty v historii domácí značky. Jmenují se Lada Vesta sedan a Lada XRAY 2 a s velkou pravděpodobností zamíří do sériové výroby. Oba modely mají být postaveny na zcela nové platformě "Lada B", která je vyvíjena ve spolupráci s Renualtem a Nissanem, takže můžeme očekávat díly z vozů jako Renault Mégane, Nissan Juke či Dacia Duster. Malý crossover XRAY 2 by do prodeje mělo přijít na začátku roku 2016, a to s cenovkou 12.000 eur, tedy v přepočtu zhruba 330.000 Kč. Standardem bude pohon předních kol, ale objeví se i verze 4x4, která použije díly právě z Dusteru.

Druhým vozem je atraktivní sedan Vesta, který má být nástupcem modelu Priora. Auto dlouhé 4.35 metru má rozvor 2.65 m a pohánět jej mají stejně jako XRAY motory o výkonu 65 kW až 87 kW. Oba motory pak budou splňovat přísnou emisní normu Euro 6. Cena auta má začínat na příznivých 8000 eurech, tedy v přepočtu zhruba 220.000 Kč. Nové automobily pak zejména ztvárněním přídě ukazují, jak by mohly Lady vypadat v budoucnu. Musíme říci, že se konečně jedná o vzhledově moderní a pohledná auta.


Ondřej Chamilla
Diskuze (89)
Avatar - zigul011
3. 9. 2014 09:52
Parta volů se tu sešla
Zase se tu parta volů sešla. Prej laciné a hnusné ,vy máte v té palici nahulíno.Ale škodovka dizajnovo nejlepší.Ba naopak škoda dělá laciné cetky.Lady tu jen kritizuje chudák co to neměl.
Avatar - petr164
1. 9. 2014 12:13
Re: Hnus
Asi tak. Jen hlupák se vyjadřuje k tomu, čemu nerozumí v domění, že pocity a dojmy nahradí vědomosti.
Avatar - petr164
1. 9. 2014 12:11
Re: REAKCIE?
Pro černé vidění není důvod. Zajímavý je přímý transfer techlogických poznatků z WTCC, který umožňuje kvalitně testovat neorganická řešení s vysokou mezní zátěží. Závody dobře simulují dynamické zatížení všech dílů.
Avatar - petr164
1. 9. 2014 12:07
Prolisy
Snaha o identitu odlišením se je nebezpečná. Použité boční prolisy na obou konceptech rozhodně nepatří mezy ty lákavé a dynamické, naopak. Může jít ale o typické testování budoucích designerských poznávacích znamení, které se do začátku sériové výroby změní. Jinak dle dostupných technických informací jde o zajímavý počin, který rozhodně za Dacií nebude zaostávat, protože v Iževsku je automatická plně kontrolovaná výrobní linka nezávislá na konzumaci vodky.
Avatar - Aladeen
29. 8. 2014 13:15
Re: REAKCIE?
Ak sa Qoros vyrovnal za pár rokov nemeckej konkurencii a to začal od 0 tak Lada to dokáže tiež . Neviem z kade berieš tú istotu