Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zítra končí rychlostní omezení na Severní smyčce

Michal Fokt
Diskuze (5)
Po zimních úpravách se Nürburgring Nordschleife opět stane rájem zájemců o ustavování nových rychlostních rekordů, omezení maximálky na rovinkách končí.

Loňský závod VLN na Severní smyčce Nürburgringu skončil po havárii Nissanu GT-R GT3, jenž se vznesl a doplachtil až do zóny pro diváky, tragicky pro jednoho z nich a vedení okruhu v součinnosti s německou automobilovou asociací DMSB zavedlo na rovinkách omezení maximální rychlosti, které znemožnilo zajíždění nových traťových rekordů a v průběhu zimní přestávky provedlo řadu úprav.

V některých pasážích byl upraven profil tratě a zarovnán povrch, jinde přibyly ochranné sítě, to vše s cílem udělat "Zelené peklo" méně nebezpečným. Současně vlastníci okruhu naznačili, že po úpravách budou současné restrikce zrušeny. Nyní už je to oficiální. Při prvních letošních závodech VLN Endurance Championship, které proběhnou v sobotu 2. dubna, už bude na Ringu vše při starém, tedy bez omezení rychlosti.

Honbě za vteřinami už tím pádem nebude v dalších dnech, týdnech, měsících a doufejme i letech nic bránit. Zdá se, že natěšených automobilek bude víc, než dost, tak jsem zvědavý na tu smršť. Doufejme, že se zase něco nepokazí...

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - Bully_
1. 4. 2016 20:14
Re: Brno
Taky jsem se po tom jednou pidil. Ale i kdyz jsem jel ponekud rychleji, pokutu jsem nedostal zadnou :-)
Avatar - twistedTSD
1. 4. 2016 17:12
Brno
Docela mě zaujalo, že rychlostní limit má i brněnský Masarykův okruh, tedy alespoň pro "touristfahren". 90 km/h plošně. :-O :-)
Avatar - TeeJay
1. 4. 2016 15:59
Re: Honda
Pochopitelně dobře, proto mě spíš zajímá kdy. >:D ;-)
Avatar - Bully_
1. 4. 2016 15:37
Re: Honda
Ja jsem spis zvedavy, jak pojedou :-)
Avatar - TeeJay
1. 4. 2016 14:32
Honda
Jsem zvědavý, kdy se ukáže Civic Type R a NSX. :-!