Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na královské svatbě se ukázal i tenhle krásný Jaguar E-Type. Proč je tak tichý?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Historickým modrým roadsterem novomanželé odjeli na večerní recepci. Mnohé překvapilo, že motor daného Jaguaru E-Type nebyl vůbec slyšet.

Sobotní královskou svatbu prince Harryho a Meghan Markle si mohli užít i automobiloví fanoušci. Ti nejdůležitější hosté se na obřad vezli tím nejzajímavějším, co parkuje v královských garážích. Novomanželé pak zaujali i v podvečer, když na večerní recepci vyrazili krásným Jaguarem E-Type.

Odjezd novomanželů do sídla Frogmore House, na recepci pořádanou princem Charlesem, však mnohé překvapil, přestože se jedná o historický automobil, jeho motor nebyl vůbec slyšet. Má to svůj důvod, stejně jako chybějící výfuky, protože tento světle modrý roadster je ve skutečnosti elektromobilem.

Jedná se totiž o Jaguar E-Type Zero, loni představený automobil, který se dá považovat za nejhezčí elektromobil na světě. Postavila ho divize Jaguar Land Rover Classic, která se tímto způsobem rozhodla zkombinovat retro vizáž s moderní technikou.

Do útrob tak nasadila elektromotor o výkonu 220 kW a lithium-iontové baterie odvozené z elektrického crossoveru E-Pace. Jaguar se přitom snažil navzdory moderní technice maximálně zachovat charakter originálu, proto má jezdit jako šestiválcový E-Type, proto je elektrická technika na místě původního pohonného ústrojí.

Baterie jsou tak umístěny v původním motorovém prostoru, na místě agregátu, mají totiž stejnou velikost a podobnou hmotnost jako šestiválec používaný v původním E-Typu. Samotný elektromotor se zase nachází v prostoru dříve vyhrazeném převodovce.

A proč novomanželé, vévoda a vévodkyně ze Sussexu, využili pro přepravu na recepci právě tento vůz? Souvisí to nepochybně se snahou královské rodiny o snížení své uhlíkové stopy, proto i státnická limuzína Bentley State Limousine je upravena tak, aby spalovala etanol.

Moderní pohonný systém ale není to jediné, co E-Type Zero odlišuje od originálu. Vůz vzniklý přestavbou roadsteru z roku 1968 využívá moderních diodových světel, pod původním víčkem nádrže se pak nachází zásuvka nabíječky. A liší se také interiér, kde našly své místo dvě digitální obrazovky, jedna před řidičem pro hlavní ukazatele, druhá na vrchu středového panelu pro multimediální systém. A chybí tu také řadicí páka, kterou nahradil otočný volič.

Jaguar zatím postavil jediný exemplář elektrického E-Typu Zero, do budoucna ale není vyloučeno, že vzniknou další kusy. Záleží prý na zájmu, který účast auta na královské svatbě nepochybně zesílí. Tak co, máte zájem i vy?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (6)
Avatar - rokyta.p
22. 5. 2018 19:37
Re: Paráda
A všimni si, když je na ACZ článek typu "Plha se hláší", tak se pod něj nikdo nepodepisuje a je tam vždy, že jen redakce. >:D
21. 5. 2018 15:06
Re: Paráda
Tiez neviem, co v tom kto vidi. Este mozno Briti, ale u nas? Kazdopadne nebesky dobry marketing maju.
21. 5. 2018 12:27
Re: Paráda
ja som sa napríklad úplne vyhýbal tomu pre mňa nepochopiteľnému svadobnému ošiaľu a dohonil ma na autowebe. Info je fajn. Chápem, že gb je z toho na vetvi, ale prečo celý svet? Prečo to hltajú ľudia aj u nás? Sú bohatí ok, známi ok, ale inak len smiešne figúrky.
Avatar - Hammunasakra
21. 5. 2018 10:29
Re: Paráda
Článek je prostě ACZ = poslední ale zase blbějš napsaný ;-)

Naprostá paráda sem myslel auto :-)
Avatar - Ricardo
21. 5. 2018 10:05
Re: Paráda
No ale ptát se po dvou dnech, co je toho plný internet, "proč je tak tichý?"...