Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kupujete SUV, protože jsou bezpečnější? Takhle malý ťukanec stačí, aby skončilo na střeše

Stanislav Kolman
Diskuze (65)
Nehoda z australské dálnice je důkazem toho, že zvýšený vůz nemusí být nutně bezpečnější. K převrácení kompaktního SUV stačil drobný ťukanec do zádě.

Video se připravuje ...

Incident odstartoval řidič Toyoty Celica, jenž pravděpodobně dostatečně nesledoval provoz před sebou a v poměrně vysoké rychlosti vrazil do Toyoty RAV4. Úhel kontaktu s kompaktním SUV byl tak nešťastný, že řidič neměl šanci otočení na střechu zabránit.

Aby toho nebylo málo, viník při pokusu o úhybný manévr ještě vrazil do pick-upu, který byl v tomto místě odstaven. Na incident nestihl dostatečně rychle zareagovat ani řidič kamionu, jehož palubní kamera nehodu zaznamenala. Podle Daily Mailu bylo do kolize zapleteno sedm vozů. Dva aktéři, včetně řidiče RAV4, byli převezeni do nemocnice.

Stanislav Kolman
Diskuze (65)
13. 7. 2017 08:50
Re: Bezpečí
Kup si vole zrovna tank, ať můžeš chroupat k obědu i SUVčka. To je logika uvažování. Koupím si 2,5 tunovou kysnu, aby se o mě každej rozplácnul.
13. 7. 2017 08:49
Re: špatný příklad
Omyl. Hraje a naprosto klíčovou.
13. 7. 2017 08:47
Re: Dobrej vtip
Jasně. Čím těžším autem jedeš tím si při nárazu bezpečnější. Tady se ale bavíme o riziku převrácení, který je u SUV výrazně větší. Střechu ale mají všechna auta stejnou, tam těch deformačních zón moc nevymyslíš, takže až vezmeš třeba sloup střechou tak to máš hotový a je jedno v čem zrovna jedeš.
13. 7. 2017 08:44
Re: Dobrej vtip
Leda kulový. Zkus si v nějakým SUV na suchým asfaltu říznout prudce zatáčku. Až z toho mrazí jak se to snaží postavit na dvě kola. Zkoušel jsem takhle ix35. Normální osobák se začne normálně smýkat, ale po snaze se převrátit není ani náznak.
13. 7. 2017 08:41
Re: Dobrej vtip
jenže auto s nižším těžištěm by šlo do smyku a ne přes střechu.