Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

LaFerrari bude mít skla z Hořovic

Jan Mička
Diskuze (1)
Nové LaFerrari, které bude vyrobeno v omezené sérii pouhých 499 vozů, dostane odlehčené čelní sklo vyrobené v Saint-Gobain Sekurit v Hořovicích u Berouna.

Jedním z cílů Ferrari u nového modelu bylo snížení hmotnosti. Použití nové odlehčené technologie, která umožňuje tloušťku skla pouhé 4 mm, má za následek snížení hmotnosti skla o 12 % oproti doposud využívaným postupům.

Nedaleko Berouna v Hořovicích vyrábí 4mm čelní sklo pro limitovanou sérii 499 exemplářů vozů LaFerrari. „Díky nejnovějším technologiím Saint-Gobain Sekurit ušetřil výrobce sportovních vozů jen na čelním sklem 1,3 kg. Čtyřmilimetrové odlehčené přední sklo napomáhá celkovému poklesu váhy karoserie, maximálnímu výkonu a nižším emisím,“ říká Martina Hasmanová, ředitelka Saint-Gobain Sekurit v Hořovicích.

Tloušťku obou vrstev skla, s 0,76 mm PVB fólii mezi nimi, se podařilo zredukovat na 1,8 mm u vnější a 1,4 mm u vnitřní vrstvy. Použití této asymetrické konstrukce nabízí jako další výhodu, v porovnání se standardními 5 mm čelními skly, vyšší ochranu před škodami způsobenými kamínky.

Technologie lehkých skel bude v průběhu tohoto roku použita u čtyř dalších známých modelů nově představených aut.

Saint-Gobain Sekurit

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - CHerokee
15. 8. 2013 12:30
Hořovice u Berouna
Tomu říkám exkluzivní zakázka a zlaté české ruce. Navíc je potřeba, Berounsko a Křivoklátsko je krásné, ale krizí hrozně zchudlé.