Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Huracán dostane lehčí a výkonnější verzi

Michal Fokt
Diskuze (0)
Lambo potvrdilo, že pracuje na odlehčené, výkonnější variantě supersportu Huracán. Tipujete spíš Superleggeru, nebo Superveloce?

Huracán bude mít kromě zadokolky i klasickou ostřejší verzi. Já vím, že vás to nepřekvapí, ale je dobré vědět, že se na zaběhlých stereotypech nic nemění. Dneska si nemůže být nikdo jistý, jestli Ferrari nechystá šlapací tříkolku a Porsche 911 "fkombíku". Šéf Lamba Stephan Winkelmann každopádně prozradil, že Huracán byl od počátku vyvíjen s přihlédnutím k tomu, že se nebude jednat o jedinou verzi. Všechny chystané varianty tedy jsou naplánovány od začátku a nechystají se "na koleně", pokud zrovna někoho něco napadne, což byl mimochodem případ Gallarda s pohonem zadních kol.

Klasický Huracán ve verzi kupé a Spyder s pohonem všech kol doplní obdobné varianty s pohonem zadních kol a okruhové Super Trofeo. Vrcholem řady se později stane sportovnější model. Ten bude mít menší hmotnost a vyšší výkon a mohl by nést buď označení Superleggera, nebo Superveloce, obě tato označení už mají v Sant´ Agatě tradici.

A ani to není vše, v mezičase, přesněji za čtvrt roku v Ženevě, se představí limitovaná dvacetikusová edice Cenennario ke stému výročí narození Ferrucia Lamborghiniho, která má být údajně vybavena dvanáctiválcem z Aventadoru a novým designem. Ten má být podle Winkelmanna "nádherný, ale ne tak extrémní, jak byste mohli očekávat".

Michal Fokt
Diskuze (0)