Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia možná ještě není odepsaná

Michal Fokt
Diskuze (17)
Italský tisk přináší informaci, že by se Lancia neměla stát minulostí, její restart se pouze odkládá na úkor jiných běžících revitalizačních programů.

Dění kolem značky Fiat v posledních letech vyvolává dost protichůdné názory odborníků i veřejnosti. Značka, která nebyla daleko od bankrotu, teď vlastní třetího největšího výrobce aut v Americe a chystá takovou ofenzivu svých evropských, ovšem i těch i nově nabytých značek, že řada expertů odmítá uvěřit, že je realizovatelná.

Tím myslím zejména restart značek Maserati a Alfa Romeo, ale i návrat samotného Fiatu na výsluní evropských prodejů. Zdá se, že jediná automobilka, která na restrukturalizaci doplatila, je Lancia. Plán na prodej rebadgeovaných Chryslerů nefungoval a značka se stáhla ze všech trhů s výjimkou italského, kde bude živořit prodejem minivozu Ypsilon.

Objevily se ovšem i názory, že si Marchionne nechává Lancii "v záloze", kdyby náhodou restart Alfy Romeo nevyšel, je ovšem otázkou, k čemu by v takovém případě Lancia Fiatu byla. S mnohem zajímavější informací však přišel italský tisk. Tamní web autoedizione sice neuvedl zdroj, ale s odkazem na jistý italský deník informuje, že Lancia nekončí a byla pouze z krátkodobého horizontu "zakonzervována".

Už všechny ostatní ohlášené projekty FCA působí dost těžko proveditelně a zařazovat do nich i renesanci Lancie už by bylo patrně příliš, nicméně tato slavná italská značka prý čeká na to, až se postaví pevně na nohy ostatní koncernoví sourozenci a poté bude transformována zpět v normálně fungující automobilku. Bylo by však asi naivní očekávat takovou Lancii, jakou si ji pamatují z minulosti fandové motorsportu. Na sportovní a luxusní auta se bude zaměřovat Alfa Romeo a Maserati a orientace Lancie tak zřejmě půjde stejnou cestou, jako v letech minulých, tedy se zaměřením na ženy ze středních vrstev, módu, popřípadě rodinu.

Michal Fokt
Diskuze (17)
19. 7. 2014 21:11
Re: Redaktor má úpal?
No nemuselo se psát zrovna o úpalu...

Ale to, že v tom máte binec je taky pravda. Je moderní o Fiatu psát samé s..ky, nicméně i Fiatu se sem tam něco EVIDENTNĚ a NEPOPÍRATELNě povede... (uznávám, zase až tak moc toho není v rámci evropské lokality).

Takže.

Pokud je zjevné, že Maserati jede (a ono jede jako kráva a to ještě není konec modelové ofenzivy a ten potenciálně nejlépe prodávaný model má teprve přijít a nikde není zmínka, že by se s Maserati a obnovou jeho portfolia nepočítalo), proč se píšou věty ve stylu: "Fiat má plné ruce práce s oživováním značek Maserati, Alfa Romeo a samotného Fiatu.

Nejenže pak pane Fokt vypadáte "jako" tupec, ale prostě není to seriózní sdělení.

Takže správně by to asi bylo takto:

Ano některé neumětelské finanční skupiny nevěří, že se to povede, nicméně už u Maserati Fiat ukázal, že to jde a že umí přivést i v luxusním segmentu do prosperity sice dobrou značku, která však byla spíše kusovým výrobcem a prodejcem vozů, přičemž optimistické cíle prodejů budou téměř dosaženy s ročním předstihem a již letos prodala tato značka násobně víc vozů než v letech přecházejících.

Bylo by to těžký toto po Vás chtít?, zvlášť když u VW každej prd omelete neskutečným gerojským úspěchem..

P.S. To, jak se daří Chrysleru (v současné situaci v USA) je mimochodem taky úspěch jako kráva, stejně tak prodeje Cherokee, tedy auta, na které jste z redakce nablili do písmene všichni.

Děkuji a hezký zybtek víkendu a krásné prázdniny Míšo. A naučte se už dělat svou práci.
Avatar - Barrichello
19. 7. 2014 18:31
Re: Brand
Udělej si anetu kolik lidí zná Lancii mimo Iátlii tak v generaci 18-40 let. Ty výsledek co dostaneš budou hodně tristní >:D >:D :-)
Avatar - Barrichello
19. 7. 2014 18:29
Re: Restart Lancie
restart je nesmysl, budou mít co dělat reastrtovat Alfu, na Lancii nemaj peníze, kde by je vzali. Pokud chtějí pokračovat v usa v zisku, musí tam behem 10 let investovat pár desítek milionů dolarů, jinak pojedou z kopce...
Avatar - The Spešl Uan
19. 7. 2014 13:18
Re: Hodnota tohoto článku.....
Proč? Pro mě je to docela zajímavá informace a jsem rád, že se neprávem zahanbovaná redakce s tímto článkem vytáhla. A když se vám tu nelíbí, jděte si na jiný webovky, alespo=n tu od vás bude klid. 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s
19. 7. 2014 12:30
Hodnota tohoto článku.....
...... je pro mě nulová. Tím, jak jich zde přibývá, ubývá četnost mých návštěv zde. To jen aby redakce věděla. ;-\