Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Lancia Voyager – Americké MPV s italským erbem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Stejně jako Lancia Thema je i velkoprostorový Voyager dvojčetem amerického modelu značky Chrysler.

Svými rozměry Lancia Voyager patří mezi největší MPV na trhu, vnější rozměry 5,21 m x 1,99 m x 1,75 m i rozvor 3,1 m jsou vskutku americké. Díky tomu má být interiér opravdu prostorný, Lancia slibuje také vynikající odhlučnění. Snížena byla míra hluku a vibrace.

Lancia Voyager je nabízena se dvěma motory. Ty jsou výhradně kombinovány se šestistupňovým automatem s hydrodynamickým měničem momentu, který vznikl úpravou čtyřstupňové samočinné převodovky z dílny Chrysleru.

Dieselová 2,8litrová jednotka disponuje výkonem 122 kW (166 k) a točivým momentem 360 Nm. V kombinovaném cyklu činí spotřeba paliva 7,9 l/100 km. Druhým nabízeným motorem je známý vidlicový šestiválec Pentastar 3,6 l, naladěný v tomto případě na 211 kW (287 k). Kombinovaná spotřeba paliva je tomto případě 10,8 l/100 km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
24. 10. 2011 11:45
Re: Chrysler - Lancia
Tak naštěstí do USA to vozit nebudou, chrysler Ypsilon je věc pouze pro trh ve Velké Británii a nikde jinde.

Jinak souhlas, chudák Walter Percy.......A chudáci všichni fanoušci Chrysleru v evropě...
22. 10. 2011 20:40
Re: Chrysler - Lancia
Letos jsem byl na dovče v Itálii. Samo, že Lancií tam jezdí hodně, ale teda je to hnus fialovej. Ta Ypsilonka, pak nějaký MPV velikosti Touranu. Zpředu to vypadalo fakt hrozně. Trochu se mi líbila akorát velká Thesis. I když, u nás se ta hnusná fabka II taky dobře prodává >:D
Avatar - Achernar9
22. 10. 2011 14:34
Chrysler - Lancia
Chudák Chrysler... jeho krásný auta budou vozit na sobě makarónskou vizitku. 8-s Z mýho pohledu potupa. Starej Chrysler musí rotovat jak ventilátor !
A ten Chryler Ypsilon - to je teda bomba ! Co s tím chcou taliáni v americe dělat ? Dyť je to jak bábovečka na písek... >:D
Aby někdo nemyslel, že mám něco proti Lancii. Nemám. Ale bohužel, dělala hezký auta asi tak v 60. - 70. letech. Pod Fiatem už to stálo za prd. Poslední na co se dalo trochu dívat jako na auta byly dvojčata Croma - Thema.