Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Defender jako šlapací autíčko

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Netradiční koncept, který se má proměnit v sériový model, si připravil Land Rover.

Šlapací Land Rover Defender je součástí letošního roku oslav legendárního modelu, jehož kariéra se v Evropě neodvratně blíží ke svému konci.

Základem konceptu, vyrobeného samozřejmě ve Velké Británii, je rám z válcovaného hliníku, který nese dokonce i číslo podvozku. Karoserie svými proporcemi i všemi detaily plně odpovídá současné podobě Defenderu a nese tmavě modrý odstín z aktuální palety laků.

Svému vzoru se vozítko přibližuje i provedením interiéru, v němž nechybí ani přístrojová deska s ovládáním osvětlení i klaksonu a řadicí páka. Světle hnědé čalounění sedadla a dalších částí prostoru pro malého řidiče je vyrobeno z pravé kůže.

Šlapací mechanizmus umožňuje jízdu vpřed i vzad a autíčko je vybaveno plně funkčním odpružením i brzdovým systém, jehož součástí je také parkovací brzda.

Land Rover hodlá tuto zmenšeninu Defenderu proměnit z konceptu v sériový model, jehož prodej se má rozběhnout na jaře příštího roku s předpokládanou cenou od 10.000 britských liber (zhruba 370.000 Kč), za níž stojí vedle snahy o exkluzivitu i použití kvalitních materiálů a vysoký podíl ruční práce.

Šlapací Defender se díky své cenovce rozhodně nestane masovou záležitostí, ale spíše sběratelskou kuriozitou. Navíc díky možnosti výběru laku karoserie, barvy čalounění a vlastní SPZ bude poměrně těžké narazit na dvě úplně stejná šlapadla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Stejsn
17. 9. 2015 13:54
10.000 liber?
Asi se spokojím se svým šlapacím moskvičem za 10.000 korun.
16. 9. 2015 16:23
Krása.
Konečně Def co dává trochu smysl. :-)

Akorát mi vadí, že za ty prachy, když chce mladý bohatý chlapeček ohromit mladou krásnou dívku a povozit jí, musí si jí naložit do kufru. Na koleno jí bude sahat tudíž fakt obtížně. :-)