Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover oznámil vznik rodiny modelů Discovery

Michal Fokt
Diskuze (5)
Discovery už nebude jen jediný model, ale obchodní známka pro "obyčejnější" Land Rovery. Stávající typ doplní příští rok nástupce Freelanderu.

Land Rover se rozhodl rozdělit portfolio svých modelů na dvě části. Zatímco imageové topmodely budou i nadále nést označení Range Rover, ty lacinější a obyčejnější budou v budoucnu sdruženy pod jménem Discovery. Řečeno jinými slovy - žádný další Freelander už nebude a vůz, jenž bude jeho přímým nástupcem, ponese také označení (a patrně i stylistické rysy) Discovery.

Automobilka to oficiálně oznámila na ženevském autosalonu a představila teaserové video, na jehož konci je budoucí "Disco" k vidění v podobě stylizované siluety. Sice z něj přímo nevyplývá, zda se v tomto případě jedná o nástupce Freelanderu nebo Discovery, "New Age of Discovery" ale napovídá, že půjde právě o to rozšíření nabídky, k němuž dojde v průběhu příštího roku. Nicméně ani klasické Discovery 3 není žádný mladík, je tu už mezi námi deset let, nepočítáme-li generačně poněkud spornou LR4.

Specifickou pozici i tradiční označení pak i nadále bude mít nekompromisní Defender. I jeho nástupce se v příštích letech chystá, zatím ale není známo, jak moc budou zachovány jeho atributy v podobě odolnosti a jednoduchosti.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - John Doe
6. 3. 2014 19:38
Re: Ach jo.
Obyčajný ľudia nepoznajú rozdiel medzi Land a Range Roverom . Čo asi štve majiteľov Range Roveru..
Avatar - Gasoline
6. 3. 2014 19:33
Re: Ach jo.
Podle mně nedělají dobře. Land Rover má přeci jenom nějaký zvuk. Vypadá to, jako by se značky LR chtěli úplně zbavit. Copak se asi těm Indům honí v makovici?
6. 3. 2014 19:27
Re: Ach jo.
Jestli to správně chápu, bude tam jenom "Discovery Freelander". Něco jako
"Rapid Fabia" >:-[]
Avatar - Gasoline
6. 3. 2014 18:36
Re: Ach jo.
Takže kromě nejdelšího typového označení automobilu na světě "Land Rover Range Rover Evoque Autobiography Dynamic" tu bude co? Land Rover Discovery Freelander? Nebo Land Rover Discovery Sport?
Mě bylo hned divné, že poslední verze Discovery už nemá na přední kapotě nápis Land Rover ale Discovery.
6. 3. 2014 16:40
Ach jo.
To je zase marketingový "nápad" :-(