Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover představil Discovery modelového roku 2015 (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Je to již 25 let, co se začal vyrábět Land Rover Discovery. V letošním jubilejním roce ale nečekejte jen speciální edici, ale taky vůz modelového roku 2015.

Jméno Discovery je tady již pětadvacet let a při té příležitosti se dříve v tomto roce ukázala speciální výroční limitovaná edice. Nyní představené vozidlo modelového roku 2015 přebírá od tohoto jubilejního automobilu některé prvky, celkově se však jedná jen o velmi lehkou modernizaci.

Novinkou jsou čtyř barvy - Montalcino Red, Kaikoura Stone, Aruba and Yulong. Nechybí ani pětipaprsková dvacetipalcová XXV kola. Samozřejmostí je nová kůže v interiéru, stejně jako nové dřevěné obložení či infotainmentové aplikace.

Vůz, který se k zákazníkům dostane nejdříve v září, vyjíždí s tradiční paletou motorů. Ten benzinový je kompresorem přeplňovaný třílitrový šestiválec, diesely pak mají stejný objem a počet válců, ovšem dopovány jsou turbodmychadlem. Slabší verze TDV6 nabízí 155 kW výkonu, silnější SDV6 pak 188 kW. Všechny agregáty spolupracují s osmistupňovou automatickou převodovkou ZF.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
13. 6. 2014 13:22
Predok ok
Inak hrozna krabica!
13. 6. 2014 10:28
Re: Auto pro chlapy
No, přečti si na moje.auto.cz recenzi Šviháka na ojetý RR Vogue. Po movitém majiteli, s nezabednaným servisem. Sám potom měnil diferáky dvakrát po sobě během pár měsíců... Má tam i částky, za ty radovánky...
13. 6. 2014 08:39
Čekání na nástupce
nic jiného už to není. Příliš vysoká hmotnost a některé technické nedostatky (např. špatně chráněné výfuky pro jízdu v terénu, redukční převodovka pouze u dražších výbav). Já osobně bych do terénu volil raději Land Cruiser...
Avatar - positivemind
13. 6. 2014 08:35
Re: Auto pro chlapy
Pokud se bavíš o olítané discovery, tak tam to platí... ale od MY 2013 už to takový průser není a je na to z.á.r.u.k.a. :-)

Vždycky je to hodně o tom, jak to předchozí majitel servisoval a kam až to nechal dojít...
Avatar - Ada je zase tady
13. 6. 2014 00:00
Auto pro chlapy
Hezké. Jen ta čísla na tachometru a otáčkoměru by nemusela být obtočená kolem dokola.

Je to auto pro chlapy. Někteří z nich si dokonce mohou dovolit s tím jezdit do servisu. A tam je to zatraceně drahá zábava. Třeba taková výměna diferenciálu... :no: