Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover v Ženevě 2008

Diskuze (1)
Dvě studie dvoudveřového SUV naznačují, jak by mohl vypadat nový model Land Roveru. Stříbrné LRX se představilo před několika týdny v Detroitu, černé má v Ženevě světovou premiéru.

LRX Concept

Díky hybridnímu pohonu s dvoulitrovým turbodieselem, nízkému aerodynamickému odporu a širokému uplatnění odlehčených materiálů má koncept kombinovanou spotřebu pouze 4,7 l/100 km a emise CO2 dosahují 120 g/km. Systém pohonu všech kol Terrain Response je rozšířený o dva nové režimy – Sport a Eco. LRX je menší než Freelander 2, s nímž sdílí platformu, je o 20 cm nižší a o 15 cm kratší. Hlavními rysy konceptu je lehce agresivní design a důraz na styl a individualitu.

Defender SVX

Výročí 60 let od založení oslaví Land Rover speciální edicí modelu Defender s označením SVX. Většina Defenderů, které opouští výrobní linku, jsou „pracovní nástroje“, naproti tomu SVX bude stylový a luxusní vůz. Uvnitř se nachází sedadla Recaro a satelitní navigace, hlavice řadící páky je vyrobena z hliníku. Zvenku se SVX odlišuje černým lakem a výrazným optickým paketem ve stříbrné barvě. Nabízet se bude s krátkou karoserií Soft Top a Station Wagon. Celkem vznikne 1800 kusů, v každém z nich bude štítek s pořadovým číslem.

Discovery 3 MY2009

Pro modelový rok 2009 dostane Discovery 3 nové nárazníky lakované v barvě karoserie, verze SE a HSE mají nalakované i boční lemy. Nabídka se rozšíří o nová 19palcová kola a tři nové metalické barvy karoserie.

Drobných, i když ne tak výrazných, změn se také dočkají Range Rover Sport a Land Rover Freelander 2.


Diskuze (1)