Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lehce modernizovaný Fiat Scudo pro rok 2013

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Fiat pro letošní rok lehce upravil svůj lehký užitkový model Scudo. Hlavní změny se týkají interiéru a výbavy, zatímco exteriér je prakticky nedotčen a technika se nemění.

Fiat Scudo se spolu se sesterskými modely Peugeot Expert a Citroën Jumpy představil v listopadu roku 2006 a prodej se rozběhl začátkem následujícího roku. Na veletrhu European Road Transport Show 2007 v Amsterdamu získala tato trojčata ocenění Van of the Year 2008.

Fiat své Scudo během let průběžně omlazuje a poslední lehká modernizace se odehrává v letošním roce, kdy došlo na změny v interiéru. Zvnějšku poslouží k identifikaci modernizovaného Scuda pouze nová stříbrošedá maska chladiče, která má odkazovat na větší modelovou řadu Ducato.

Nejdůležitější novinkou se stává nová palubní deska s tmavě šedou povrchovou úpravou, kterou doplňují dveřní výplně ve stejném odstínu. Jejich panely jsou u osobního provedení Panorama doplněny o látkové výplně šedé barvy.

V závislosti na stupni výbavy jsou výdechy ventilace a několik dalších detailů na palubní desce vyvedeny ve stříbrné nebo černé barvě. Fiat Scudo Panorama má navíc nové hliníkové rámečky přístrojů s černým podkladem. Pro nejvyšší dva stupně výbavy je vyhrazeno specifické velurové čalounění sedadel.

Pro užitkové provedení Scudo se stupněm výbavy SX je nově standardem tempomat, zadní parkovací senzory, rádios s CD/MP3 přehrávačem a ovládáním na volantu, rozhraní Bluetooth a elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka.

I v provedení pro letošní rok má dodávkové Scudo v nabídce dva rozvory náprav (3,0 m a 3,12 m), dvě celkové délky (4,80 m a 5,13 m) a dvě výšky (1,94 m a 2,28 m). Délka ložné plochy může být 2,25 m nebo 2,58 m. Celkový objem nákladového prostoru k v závislosti na zvolené konfiguraci délky a výšky 5 m3, 6 m3 a 7 m3, zatímco užitečná nosnost je 1000 kg nebo 1200 kg.

Osobní provedení nabízí stejné rozměry jako dodávkové verze s výjimkou vyšší střechy a je nabízeno ve třech stupních výbavy označených Combi, Panorama Family a Panorama Executive.

Paleta pohonných jednotek zahrnuje přeplňované vznětové čtyřválce 1.6 Multijet s výkonem 66 kW a 2.0 Mulitjet, u nějž lze volit mezi výkony 94 kW a 120 kW. Pro motor o objemu 1,6 litru je standardem pětistupňová manuální převodovka, zatímco pro dvoulitry je vyhrazena šestistupňová manuální převodovka.

Vedle dodávkových a osobních verzí nabízí Fiat model Scudo i v provedení pro kombinaci se speciálními nástavbami od chladících vozů až po karavany.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - sendador
19. 6. 2013 12:17
Scudo
Mel jsem za to, ze Scudo uz se nemelo s Fiatim logem vyrabet. Zjevne to tak neni, coz je dobre. Porad je to pekna dodavka.