Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Létající motorka jak z Hvězdných válek je realitou. Hoversurf se ukázal na veřejnosti v Rusku

David Bureš
Diskuze (6)
Americká společnost Hoversurf vyvíjí jednomístný létající stroj připomínající motocykl. Po prvních interních testech ho ukázala i na veřejnosti.

Video se připravuje ...

Jestliže jste fanoušky filmové série Hvězdné války, jistě dobře znáte létající jednomístný stroj hoverbike. Díky americké společnosti Hoversurf se taková věc stává realitou. Po interních testech, o nichž jsme informovali již v únoru, došlo na prezentaci přímo na veřejnosti. Létající motocykl Hoversurf Scorpion-3 se přímo v akci ukázal na závodním okruhu v Moskvě.

Hoversurf je sice vyvíjen stejnojmennou americkou společností sídlící v San Franciscu, pobočku má ale i v Moskvě, což je důvodem, proč stroj prezentovala právě v Rusku. Přestože se o Scorpionu-3 obecně hovoří jako o létající motorce (sedí se na něm podobně jako na jednostopém stroji), přesným označením je „kvadrokoptéra.“ K pohybu totiž slouží čtyři vrtule, které jsou poháněné elektřinou.

Podle dříve zveřejněných zpráv Hoversurf Scorpion-3 unese až 125 kg a je schopen dosáhnout rychlosti 60 km/h. Kapacita jeho baterií mu umožňuje zůstat ve vzduchu po dobu 15 minut. Specialitou je možnost ovládání stroje na dálku. Součástí výbavy je pak i blíže nespecifikovaný bezpečnostní systém, díky němuž má být létání se strojem bezpečné.

Projekt odstartoval díky finanční injekci pomocí tzv. crowdfundingu. Společnost to ale s vývojem myslí vážně a na svých stránkách už zájemcům umožňuje si Scorpion-3 předobjednat. Vedle létající motorky navíc pracuje i na dronu fungujícím jako taxík.

David Bureš
Diskuze (6)
8. 9. 2017 12:45
Re: Tak jsem
To bude az ve verzi 2.0
Avatar - flyboyeda
7. 9. 2017 16:24
Trapárna
:no:
7. 9. 2017 16:14
?
Ľudia už sú tak unavení že ich nadchne i takýto črep? veď to ledva išlo... fyzikálne je možnosť lietania dronu jedine v jeho ľahkosti. Ak je ťažisko ťažké, tak je to neefektívne vzhľadom na odpor vzduchu. Totálny flop ísť touto cestou...
Avatar - Uživatel_5340709
7. 9. 2017 14:41
Re: Tak jsem
A jak to zatáčí taky moc neukázali.
7. 9. 2017 14:41
Re: Tak jsem
I jako imperialista bych na tom sedět nechtěl. Nechat se propíchnout vrtulí asi nebude až tak dobrý zážitek.