Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LFA Nürburgring Package: Nordschleife za 7:14,64 (video)

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Podívejte se, jak se dá projet Severn smyčka v rekordním čase.

Novým králem mezi sériovými automobily na okruhu Nürburgring je Lexus LFA z limitované edice 50 vozů Nürburgring Package.

Jízda se uskutečnila 31. srpna 2011. Lexus LFA Nürburgring Package obouval pneumatiky Bridgestone Potenza RE070, které jsou pro toto provedení standardem. Za volantem byl testovací jezdec LFA Akira Iida. Dosažený čas má hodnotu 7:14,64. Výroba Lexusu LFA Nürburgring Package má být zahájena v roce 2012.

Lexus LFA Nürburgring Package se představil již v loňském roce, ale jeho oficiální výstavní premiéra se odehrála až na letošním autosalonu v Ženevě. Paketem pojmenovaným po slavném německém okruhu má být vybaveno maximálně 50 exemplářů z celkových 500 vyrobených supersportů LFA.

Japonské kupé v provedení Nürburgring Package pohání vidlicový desetiválec s výkonem zvýšeným na 420 kW. Zrychleno je řazení šestistupňové sekvenční převodovky a jednotlivé stupně lze nyní měnit v rozmezí 0,15 s. Upravena je aerodynamika karoserie i charakteristika nastavení podvozku.

Sprint z 0 na 100 km/h zvládá LFA Nürburgring Package za 3,7 s a největší rychlost činí 325 km/h. To jsou stejné hodnoty jako u původní verze navzdory vyššímu přítlaku.

Lexus LFA Nürburgring Package na náročné Severní smyčce dosáhl výrazně lepšího času než standardní LFA, které zde zajelo jeden okruh za 7 minut a 38 sekund. Lexus je tedy držitelem rekordního času. Pokořil evropské Porsche 911 GT2 RS (7:18 minut), americký Chevrolet Corvette ZR1 (7:19,63 minut) i japonský Nissan GT-R (7:24,22 minut).

Ondřej Láník
Diskuze (0)