Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus, Proton a Goldstar jsou oficiálně partnery

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Začátkem letošního roku se objevily první neoficiální zprávy o novém spojenectví britské značky s čínským koncernem, které nyní potvrzují všichni zúčastnění.

Zástupci britské Lotus Group International Limited a mateřské Proton Holdings Berhad z Malajsie podepsali dohodu o společném podniku s čínským koncernem Goldstar Heavy Industrial Co. Ltd., jejímž cílem je výroba a prodej vozů značky Lotus v Číně.

Cílem této dohody je urychlený vstup tradičního britského výrobce sportovních vozů na stále ještě rostoucí čínský trh. Podle již dříve zveřejněných zpráv bude Goldstar vyrábět vozy značky Lotus pro Čínu ve východočínském přístavním městě Quanzhou.

Jean-Marc Gales, generální ředitel společnosti Lotus, považuje čínský trh pro svou značku za klíčový a očekává, že prodeje vozů vyrobených v rámci zdejšího společného podniku s Goldstar si velmi brzy vybudují silnou pozici a jejich prodeje v Číně porostou rychlým tempem.

Lotus spolu se zprávou o podpisu dohody o výrobě, prodeji a zajištění poprodejních služeb pro vozy své značky společností Goldstar na čínském trhu zároveň potvrzuje, že v jeho hlavním sídle v Hethelu bude i nadále probíhat výroba současných modelových řad Evora, Elise a Exige pro evropský a řadu dalších trhů.

Britská značka tedy rozhodně nehodlá vyklidit své tradiční trhy a stáhnout se do Asie, ale naopak hledá cesty na nové trhy, k nimž patří i ten čínský, na němž bylo za fiskální rok 2014-2015 prodáno 80 vozů značky Lotus dovezených z Velké Británie.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)