Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus zvažuje elektrický sporťák, ale nejvíc ho zajímají SUV

Michal Fokt
Diskuze (5)
Lotus by jednou rád vytvořil sportovní vůz s moderním systémem pohonu, ale nejdřív je třeba začít vydělávat peníze, proto má prioritu model SUV.

Lotus rozhodně patří k nejikoničtějším výrobcům sportovních aut, jenže teď už je až příliš dlouho v poněkud "zakonzervované" fázi, kdy udržuje při životě průběžnými modernizacemi už poněkud vousaté portfolio modelů. Sice to moc nestojí, ale ani to příliš nevydělává a je nutné se už konečně někam pohnout poté, co byly smeteny ze stolu ambiciózní, ale příliš drahé plány na radikální restart.

A cestu současný management vidí nikoli v obměně škály sportovních aut, ale jako mnozí další v... SUV. Šéf automobilky Jean-Marc Gales sice připouští, že Lotus přemýšlí o modernizaci nabídky sportovních modelů, peníze na ní a na další rozvoj však musí přinést právě SUV. Už vloni Gales oznámil, že Lotus vyvíjí "revoluční crossover", jenž se bude ve spolupráci s Goldstar Heavy Industrial vyrábět v Číně a prodávat tamtéž, alespoň tedy zpočátku. Ohledně tohoto projektu je ovšem v současnosti až podezřelé ticho a oficiálně se vyvíjí pouze "koncept", o jehož konečném osudu ještě nebylo rozhodnuto.

Nicméně vývoj v oblasti sportovních aut Lotus nemůže ignorovat a tam teď hrají prim hybridy a elektromobily. Ten první systém pohonu je prý příliš těžký, prostorově náročný a komplikovaný, což jde proti filozofii značky, elektrický sportovní vůz je prý pro Lotus mnohem zajímavější (rozuměj lacinější) variantou a v Hethelu o něčem takovém přemýšlejí, jakkoli to v blízké budoucnosti není reálné.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - Bully_
12. 8. 2016 08:11
Re: jo to na obrázku to je grcka souhlasím
Jako vzdycky u podobneho clanku o nicem, doprovazeneho obrazky z roku raz dva (aby bylo v okurkove sezone o cem psat a bez ilustraci to neni ono, ze): uz jsi nekdy videl skaredy Lotus? ;-)
Avatar - chalan66
12. 8. 2016 01:11
Re: jo to na obrázku to je grcka souhlasím
NoMACAN a teraz nastupujúci CAYNNE je oproti tomuto božská hudba !! :-)
:-)
10. 8. 2016 17:20
Re: HNUS
Podle fotek nějaký nový Renault nebo dokonce Dacia ?
Avatar - flyboyeda
10. 8. 2016 16:53
jo to na obrázku to je grcka souhlasím
jenomže tady nejde o image tady jde vo prachy až na prvním místě, je to jako s Porsche ten odporný hnusný Cayenne a teď nově i Panamera jsou hlavní trháky Porsche , nově ještě Macan, to jsou ty důvody proč Porsche vydělává, no a v lotusu si jistě řekle když to jde jim tak nám taky a hotovo bylo rozhodnuto, no divím se že ještě Porsche vyrábí ty 911ky >:D , proč to dělá?
Avatar - chalan66
10. 8. 2016 14:05
HNUS
:no: 8-s Fúúúj , to je ale riadny dizajnový GRC a HNUS !!