Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN si připravil speciální modely autobusů pro Jižní Koreu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus uvedla na jihokorejský trh dvojici zajímavých autobusů. Prvním z nich je nízkopodlažní městské vozidlo na CNG a druhým patrový autokar.

Společnost Man Truck & Bus své zákazníky nejen v Jižní Koreji zaujala koncem loňského roku vyhlídkovým autobusem Lion’s Touring pro Honeymoon Tour s odnímatelnými okny a shrnovací střechou nad zadní polovinou prostoru pro cestující.

Nyní německý výrobce užitkových vozidel pro jihokorejský trh připravil dvojici nových autobusů, s nimiž zde výrazně upevní svou pozici.

První z této dvojice je nízkopodlažní městský autobus s pohonem CNG, který je přímou reakcí společnosti MAN Truck & Bus na velkou oblibu stlačeného zemního plynu jako paliva v Jižní Koreji.

Základem pro 12 m dlouhý nízkopodlažní městský autobus se 29 sedadly, z nichž je šest sklopných, tvoří podvozek MAN A22 s rozvorem náprav 5875 mm. Pohonnou jednotkou je pak v zádi uložený 12,8litrový motor E28 na CNG, poskytující nejvyšší výkon 228 kW.

Společnost MAN Truck & Bus uvádí, že získala objednávku na 30 těchto městských autobusů od jednoho jihokorejského dopravce již při premiéře vozidla na veletrhu v Soulu.

Druhým novým zástupcem značky MAN určeným pro Jižní Koreu je patrový autobus na třínápravovém podvozku RR4, v jehož zádi pracuje přeplňovaný vznětový šestiválec D26 o objemu 12,4 litru a výkonu 338 kW (460 k).

Tento patrový autobus německé značky slaví na jihokorejském trhu rovněž úspěch a společnost uvádí, že již nyní má přes 50 objednávek na vozidla, která budou jejich majitelů dodána do konce letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)