Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autokar MAN Lion’s Touring jako kabriolet pro Koreu (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus Korea dodala společnosti Honeymoon Tour výjimečný vyhlídkový autobus Lion’s Touring.

Společnost MAN Truck & Bus Korea působí na jihokorejském trhu již patnáct let, ale po celou dobu se věnovala výhradně nákladním automobilům. MAN Lion’s Touring pro Honeymoon Tour je tedy první autobusem dodaným jihokorejskému klientovy.

Vedle skutečnosti, že se jedná o první autobus značky MAN prodaný na zdejším trhu, toto vozidlo zaujme i provedením své karoserie. S ohledem na využíti při vyhlídkových jízdách v Soulu má totiž nad zadní polovinou sedadel shrnovací střechu a odnímatelná okna.

Provedení karoserie tohoto autobusu má poskytovat turistům za příznivého počasí co nejlepší výhled na památky, ale v případě jeho nepřízně mohou být velmi rychle nasazena boční okna i roztažena střecha, aby byl zajištěn maximální cestovní komfort.

MAN Lion’s Touring je dlouhý 11,3 m a široký 2,5 m. Tyto rozměry mají zajistit dostatečnou manévrovatelnost i v úzkých ulicích Soulu. V interiéru je pak turistům k dispozici celkem 45 sedadel. K pohonu autobusu slouží přeplňovaný vznětový šestiválec o výkonu 213 kW (290 k) ve spojení s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Tento vyhlídkový autokar nemá zůstat první a jediným autobusem, který MAN Truck & Bus Korea dodal jihokorejskému zákazníkovi a podle slov generálního ředitele této společnosti Maxe Burgera má být v příštím roce na autosalonu v Soulu představen nízkopodlažní autobus s pohonem stlačeným zemním plynem a následně má být odhalen i dvoupatrový autobus pro zdejší trh.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)