Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN TGX: 500 vozidel pro Quehenberger Logistics

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus získala významnou zakázku na pět set vozidel modelové řady TGX.

Společnost Quehenberger Logistics se sídlem v Salzburgu se rozhodla inovovat svůj vozový park flotilou těžkých nákladních vozidel MAN určených pro dálkovou dopravu.

Kontrakt zní na 500 vozů modelové řady TGX. Jde o silniční tahače s odpružením listová pera/pneumatické pružiny, tahače s pneumatickým odpružením na obou nápravách a tříosé nosiče kontejnerů. V rámci dohody budou nová vozidla dodána v průběhu finančních roků 2016 a 2017.

Všechna dodaná vozidla mají být vybavena motory na bionaftu. V rámci maximální redukce spotřeby pohonných hmot budou disponovat celou řadou komponentů z vozů modelové řady EfficientLine, například soustavou spoilerů a systémem APM (Air Pressure Management), zajišťujícím přesné využití vzduchového kompresoru.

Společnost Quehenberger Logistics klade velký důraz na kompletní sestavu bezpečnostních prvků, všechna vozidla proto dostanou mimo jiné i tempomatem s automatickým udržováním odstupu od vozidel jedoucích vpředu (ACC). V jejich výbavě nebude chybět ani systém hlídání zvoleného jízdního pruhu (LGS) a elektronický asistent nouzového brzdění (EBA).

Všech pět set vozidel MAN TGX bude společností provozováno v režimu operativního leasingu na 36 měsíců s limitem 150.000 km ujetých za rok, přičemž kontrakt zahrnuje i dohodu o servisu.

Firma Quehenberger Logistics je ve svém oboru mezinárodně respektovaná společnost, která má svůj podnikatelský záměr postavený na vlastní komplexní síti v Rakousku a množství poboček ve východní a jihovýchodní Evropě. Se svými 2600 zaměstnanci Quehenberger Logistics nabízí široké spektrum dopravních a logistických služeb.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)