Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN začíná odhalovat nový Lion’s Coach

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost MAN Truck & Bus prozatím prostřednictvím jediné oficiálně uvolněné fotografie představuje podobu nového provedení své modelové řady zájezdových autobusů Lion’s Coach.

Společnost MAN Truck & Bus se v souvislosti s normou o převrácení ECE R66.02, vstupující v platnost v říjnu letošního roku, pustila do důkladného přepracování svých zájezdových autobusů řady Lion’s Coach.

Výsledkem je prakticky nová generace těchto autobusů, která se od dosavadních provedení odliší vedle vyztužení skeletu i řadou dalších novinek v oblasti pohonného řetězce a designu.

První oficiálně zveřejněná fotografie novinky odhaluje její vzhled a zároveň začátek nové designové éry v provedení předních i zadních partií a boků zájezdových autobusů značky MAN.

Návrháři se zaměřili na jasné rozdělení exteriéru, aby bylo viditelné členění a oddělení kabiny řidiče od prostoru pro řidiče a rovněž jsou zde výrazné linie, které ohraničují prostory pro zavazadla i pohonnou jednotku.

Nové provedení Lion’s Coach vedle svých linií zaujme i takovými detaily, jakými jsou přední i zadní světla, která mohou být kompletně tvořena LED. Společnost MAN Truck & Bus k nim uvádí, že jsou zhruba o 50 % jasnější než halogeny a navíc dosahují širšího rozprostření a současně výrazně delšího dosahu světla.

Interiér novinky prozatím zůstává tajemstvím, ale podle oficiálních materiálů společnosti se máme těšit na zajímavé a osvěžující inovace.

Podobně jako v případě prostoru pro řidiče a cestující i u pohonných jednotek společnost MAN Truck & Bus neuvádí bližší informace a pouze zmiňuje, že budou použity její optimalizované motory Euro 6 s vyšším výkonem, které mají ve spojení s delším stálým převodem zajistit výrazně hospodárný provoz bez omezení v komfortu a dynamice autobusu.

Samozřejmostí pro nový Lion’s Coach bude armáda asistenčních systémů od topografického tempomatu MAN EfficientCruise s funkcí „plachtění“ EfficientRoll přes sledování jízdy v pruzích až po MAN Attention Guard. Podvozek pak vynikat svým komfortním naladění, za nímž mají stát i tlumiče nové generace.

MAN Truck & Bus plánuje výstavní premiéru nového provedení autobusů Lion’s Coach oslaví premiéru na veletrhu Busworld, pořádaném od 20. do 25. října letošního roku v belgickém Kortrijku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)