Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Prokop: Horečky a trénink

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Na druhý start na legendárním ročníku Rallye Dakar 2017 se chystá český jezdec Martin Prokop, který s rakouskou spolujezdkyní Ilkou Minor už otestovali speciál Ford F-150 Raptor, který si v týmu MP Sports získal přezdívku Shrek.

Oba členové posádky a řidič doprovodného kamionu MAN Karel Trněný si to namířili hned po vánočních svátcích do paraguayského Asunciónu, kde bude 2. ledna start soutěže.

Po příjezdu do hotelu nezanedbávali kondiční trénink v hotelovém fitcentru. Prudké změny teploty z české zimy do jihoamerického vedra „vystrašily“ organismus Martina Prokopa. Na svém facebookovém profilu zveřejnil fotku s textem: „Místo toho, abych se těšil na test, tak jsem probděl noc v teplotách. Snad to bude do startu v pořádku, ale ježdění si asi teď moc neužiju.“

Testovací zkoušku však nakonec absolvoval společně s týmem Buggyra a pochvaloval si ji. Spokojený byl také Karel Trněný, který se sžívá s plně naloženým truckem plným náhradních dílů v podobě rychlé asistence.

Martin Prokop debutoval na Rallye Dakar v roce 2016. S vozem Toyota Hilux skončil v absolutním pořadí na 14. místě a byl hodnocen jako druhý nejlepší nováček. Pro nadcházející ročník se rozhodl pro změnu vozu ve vlastním týmu. Před startem se vyjádřil pro dakar.com.

„Určitě bychom si přáli najet před začátkem Dakaru více testovacích kilometrů, ale i tak jsme po testech v Dubaji spokojeni. Máme malý tým, ale velmi zkušený ze startu v mistrovství světa v rallye a dokážeme být efektivní. V konkurenci továrních soupeřů na peugeotech a „minících“ budeme ve složité situaci, ale chceme usilovat nejdříve o umístění mezi prvními patnácti. Raději bychom se ovšem dostali i mezi prvních deset,“ uvedl Prokop.

Ohledně dalších aktivit ještě dodal: „Aktuálně se soustřeďujeme výhradně na Dakar, který je v České republice hodně sledovanou sportovní událostí, a rádi bychom v tomto směru pokračovali. Náš letošní program však budeme upřesňovat až po skončení Dakaru koncem ledna.“

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)