Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Quattroporte a Ghibli: Modernizace hlavně pod kabátem

Michal Fokt
Diskuze (0)
Oba sedany prestižní italské značky se v Paříži představily ve faceliftovaných verzích, ale výhody modernizace se ukáží zejména při jízdě

Řekli byste, že už je mezi námi aktuální Maserati Quattroporte čtyři roky? Vůbec na to nevypadá. A přestože je menší a sportovnější model Ghibli o rok mladší, faceliftem prochází obě auta současně právě nyní. O omlazeném quattroporte už jsme psali v červnu a tak víte, že dostalo lehkou změnu přídě, díky níž teď vypadá dravěji.

Lehce přepracován byl též středový panel palubní desky a u zážehového V6 3,0 l došlo ke zvýšení výkonu o 15 kW na 258 kW, při zachování točivého momentu 500 N.m. A lak je na tom po modernizaci ghibli?

U něho zjevně potřeba vylepšení vzhledu nenastala (tomu rozumím) a tak se ladily jen ty méně viditelné, popřípadě zcela neviditelné části. Také menší sedan dostal 8,4" dotykovou obrazovku, infotainment s podporu Apple CarPlay a Android Auto a redukci ovladačů, přidalo se také na tlumících materiálech, takže jsou oba vozy při jízdě tišší. ve výbavě je vylepšený paket asistenčních systémů včetně "surround" kamerového systému. Zlepšily se také materiály v kabině, rozrostla se nabídka příplatkových paketů a verze Sport má nový volant.

Pokud jde o motory, zmíněný třílitrový šestiválec se zvýšeným výkonem se dostal i pod kapotu ghibli a sedan s ním zvládne zrychlení na stovku také za 5,5 s a rozjede se na rychlost 267 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (0)