Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maybach bude stát přes devět milionů

Libor Zezulka
Diskuze (0)
Automobilka DaimlerChrysler prozradila cenu své vlajkové lodi Maybach.

Pokud čistě náhodou plánujete koupit nějaké odporně luxusní, pohodlné a drahé auto, a zároveň neholdujete britskému stylu značek Rolls-Royce a Bentley, můžete zamířit k DaimlerChrysleru, který se už pochlubil cenou, za kterou bude hyperluxusní limuzínu Maybach vyrábět.

Tenhle přerostlý Mercedes rozhodně neskrývá své sebevědomí a chuť atakovat pozice, které dosud náležely výhradně již zmíněným britským aristokratům a vzhledem k jeho technické vyspělosti nebude jeho snaha rozhodně marná. Trojka nejvýznamnějších evropských výrobců tak bude mít k dispozici zástupce v nejprestižnějším automobilové segmentu, protože od příštího roku již bude náležet Rolls-Royce automobilce BMW a v souvislosti s tím se odstěhuje do nové továrny, zatímco Bentley zůstane u Volkswagenu, a tedy i ve stávající fabrice v Crewe.

Největšími rivaly chystaného Maybachu jsou bezesporu Rolls-Royce Silver Seraph a Park Ward, kteří stojí na českém trhu 9 900 000 korun, respektive 11 500 000 korun, základní cena Maybachu 57 (délka 5,7 m) se bude pohybovat kolem 310 000 euro, verze s prodlouženým rozvorem Maybach 62 (délka cca. 6,2 m) by měla přijít na 360 000 Eur. V klasickém přepočtu by to znamenalo, že „malý“ Maybach by v České republice stál nějakých 9,3 milionu korun, „dvaašedesátka“ pak 10 800 000 Kč. K tomu je však třeba připočíst clo, takže se výsledná čísla zřejmě nebudou moc lišit od těch, která diktuje RR. Pokud se ptáte na výbavu Maybachu, bohužel nemůžeme sloužit. Již onen „základ“ bude více než dostatečný, každý vůz si ale bude muset zákazník sám naspecifikovat.

O odbyt novinky si koncern nemusí dělat starosti – již nyní má totiž objednávky na 300 vozů, což znamená práci pro 300 zaměstnanců v továrně v Sindelfingenu (s roční produkcí 1000 maybachů) až do konce letošního roku, a to ještě nebyl kontaktován americký trh, který má činit 40 % všech prodejů (Evropa 25 %, Asie 19 %, zbytek světa 16 %).

Libor Zezulka
Diskuze (0)