Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda CX-5 2017: Nová generace už příští měsíc v L.A.!

Michal Fokt
Diskuze (0)

Mazda na blížícím se autosalonu v Los Angeles představí novou CX-5 a naservírovala nám první teaser, prozrazující vlastně vše potřebné.

Mazda CX-5 nějak zapomněla zestárnout, co by za to řada jiných SUV dala, kdyby vypadala po pěti letech takhle dobře. Ale čas se nedá zastavit a na dveře už škrábe její nástupkyně. Světovou premiéru bude mít příští měsíc na autosalonu v Los Angeles a Japonci uvolnili první teaserový snímek.

Ten ukazuje, že ačkoli se Mazda neodchýlila od své aktuální designérské filozofie Kodo, spíše než o evoluci současné CX-5 jde o baculatější verzi crossoveru CX-4. Teaser ukazuje siluetu auta s nízkou přídí a vzad posunutou kabinou , novinkou je pojetí zadního sloupku s výraznou "hokejkou" a zaoblený C sloupek.

K tomu si přimyslete čumák z CX-4, horizontálně orientované zadní svítilny a máte víceméně "hotovo", Mazda už je v tomto ohledu celkem předvídatelná. Jen je škoda, že se tenhle sympaticky rebelující výrobce zařadil po bok těch značek, u nichž přestává být zřejmé, na jaké auto se zrovna díváme, trošku větší rozmanitost by možná nebyla úplně na škodu. Ale proč opravovat něco, co prodejně rozhodně není rozbité? Tak se těšte na 16. listopadu!

Michal Fokt
Diskuze (0)