Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda MX-5 Special Edition: Oslava rekordu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
V Ženevě se odehrála evropská premiéra nové limitované série Mazdy MX-5.

Začátkem letošního února japonská automobilka vyrobila roadster MX-5 s pořadovým číslem 900.000, čímž podle Guinessovy knihy rekordů překonala svůj rekord v počtu prodaných dvoumístných sportovních aut.

Mazda MX-5 Special Edition vznikla právě na počest překonání tohoto rekordu. Tuto novou limitovanou sérii, jejíž světová premiéra se odehrála na autosalonu v Chicagu, charakterizují především stylistické úpravy.

Karoserie Mazdy MX-5 Special Edition může nést jeden ze tří nabízených laků, které jsou pojmenovány Aluminium Mica, Sparkling Black a Dolphin Grey. Standardem jsou chromované vnější kliky dveří, stříbrné rámečky mlhových světlometů a leštěná 17palcová litá kola.

V interiéru jsou šedou kůží čalouněná sedadla s vyhříváním. V šedé barvě jsou i výplně dveří. K úpravám interiéru patří hliníkové sportovní pedály i chromované rámečky přístrojů a výdechů ventilace.

Nová limitované edice bude na vybraných evropských trzích nabízena se základním čtyřválcem o objemu 1,8 litru (93 kW) a ve Velké Británii bude k dispozici i s motorem o objemu 2,0 l (118 kW).

Opět v závislosti na trhu bude MX-5 Special Edition nabízena s plátěnou nebo pevnou skládací střechou. Britská verze s dvoulitrovým motorem bude vždy v provedení Roadster Coupé, u níž bude standardem audio systém BOSE.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
8. 3. 2011 15:34
Re: mrkačka
tak si to skus tou svojou velkou prazdnou hlavou este raz precitat sam po sebe >:D inac co je to ten plagatovy syndrom? Dost casto to tu spominas, asi hovoris z vlastnej skusenosti co? >:-[] >:-[] >:-[]
8. 3. 2011 09:19
Re: mrkačka
Nikoli, bordeauxi, to ty neumíš číst, já nahoře nepíši o 4C, to sis vybájil ve své malé hlavě. Asi plakátovej syndrom >:-[]
8. 3. 2011 09:15
Re: MX-5
Jo, je to trefa :yes:
8. 3. 2011 08:57
Re: mrkačka
presne tak, plati to co je a nie to co bude, tak nehodnot auto ktore este nie je a neporovnavaj ho s produkciou ktora je tu uz 20 rokov. Seres si sam do huby >:D
Avatar - CHerokee
7. 3. 2011 21:38
Re: mrkačka
Pravda, tón trochu přemoudřelý. Mazda 5 je čupr autíčko, ale současná je trochu drahá...když jsem se po ní ptal šel jsem malem do kolen....