Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren představuje řadu modelů P1

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
McLaren ve spolupráci s výrobci modelů a hraček uvádí na oslavu ukončení výroby modelu P1 širokou nabídku jeho zmenšenin, z níž si vybere opravdu každý.

McLaren v první polovině letošního prosince oficiálně oznámil ukončení produkce modelu P1 a nyní tento vůz připomíná modely v nejrůznějších provedeních a velikostech.

Nejmenší dostupný P1, který McLaren zmiňuje, pochází z produkce společnosti Mattel a v měřítku 1:64 je součástí její slavné série autíček Hot Wheels. Zájemci o tuto miniaturu mohou volit mezi odstíny karoserie Volcano Orange a Supernova Silver nebo si pořídit obě provedení.

V barvě Volcano Yellow je stylizovaný P1 ze série Champions Speed, který nabízí společnost Lego. Tento McLaren potěší především děti, kterým nabízí možnost postavit si vlastnoručně svůj supersport slavné značky.

Na hranici mezi hračkami a sběratelskými modely balancují McLareny P1 od společností Scalextric a Maisto. První jmenovaná nabízí britský supersport v provedení pro autodráhy, zatímco produkt druhé firmy je v měřítku 1:14 připraven uspokojit zájemce o rádiem řízený stroj.

Čistě sběratelskou záležitost představují modely od společností True Scale Models, Tecnomodel, Minichamps a Autoart v měřítku 1:43 nebo 1:18. Ty vedle sériových verzí nabízejí například maskovaný prototyp.

Vrcholem mezi miniaturami McLarenu P1 je ovšem model v měřítku 1:8 od Amalgam Fine Model Cars, který do nejmenšího detailu odpovídá originálu, a to včetně funkčních vzhůru výklopných dveří a výsuvného zadního spoileru. Špičkovému provedení odpovídá i cena, která je přímo u výrobce 4200 britských liber (zhruba 157.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)