Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren odhaluje nový designový jazyk. Bude se inspirovat legendárním F1

Lukáš Volšický
Diskuze (6)

Už letos McLaren představí nový hybridní hypersport s výkonem přes 1000 koní. Novinka by měla být prvním sériovým modelem s novým designem.

Britský výrobce supersportů McLaren zažívá opravdu turbulentní éru. V minulosti prodal své ikonické sídlo ve Wokingu, uvedení nového plug-in hybridu Artura komplikuje problémová kontrola kvality, nejnovější evoluci standardního supersportu 750S se překvapivě daří a teprve nedávno oznámil, že novým majitelem společnosti je bahrajnský státní investiční fond. Ten automobilce poskytne novou sílu i potřebné finance pro další fungování.

Jen krátce po oznámení vstupu nového investora, nově vlastnícího celou automobilku, McLaren ukazuje nový designový jazyk. Britové odhalují nové náčrty s připravovaným modernějším designem, který se inspiruje snad všemi slavnými vozy z minulosti – najdeme na nich rysy monopostů Formule 1, závodních speciálů pro šampionát Can-Am i ikonického silničního McLarenu F1, svého času nejrychlejšího produkčního vozu na světě.

I v budoucnu budou mclareny charakteristické dvěma výraznými symetrickými prvky, jak už to ukazuje současný supersport 750S – všimněte si předních světlometů doplněných níže umístěnými otvory pro nasávání chladicího vzduchu. Designéři automobilky však zatím nepřibližují, jak bude toto stylingové pravidlo značky vypadat na modelech nové generace.

Video se připravuje ...

Odhalená silueta ukazuje, že z bočního profilu budou mclareny vizuálně ostřejší a hlubší zalomení spodní linie oken směrem k silnici zvýrazňuje vyboulení předního blatníku. Střecha bude plošší a bude plynule přecházet na dlouhou záď. Budoucí mclareny pak zdůrazní svou šířku a nižší světlou výšku pomocí horizontálně orientovaných designových prvků, jako jsou třeba aerodynamické difuzory.

McLaren ukázal i náčrt nových linií pro interiéry a podle nejnovějších spekulací by produkční verzi nového designu mohl představit už s letos očekávaným novým hypersportem. Ten bude disponovat plug-in hybridní technikou s osmiválcem a nabídne systémový výkon přesahující 1000 koní.

Lukáš Volšický
Diskuze (6)

Doporučujeme

31. 3. 2024 11:42
Re: Lol prej britská automobilka. Prdlajz, teď už 100% Bahra
Na mém snění ani na tvém názoru vůbec nezáleží, podstatné je, jak McLaren vnímá svět a ten jej vnímá jako britskou automobilku, stejný titulek jako český novinář by klidně zvolil německý, americký, korejský nebo jihoafrický novinář a použil by přívlastek britská bez ohledu jestli jej vlastní Bahrajnci, Uruguayci nebo Hotentoti. To, že se s tím ty neumíš smířit je jen tvůj problém.
Avatar - kuk
31. 3. 2024 11:10
Re: Lol prej britská automobilka. Prdlajz, teď už 100% Bahra
Sni dál. :D
31. 3. 2024 09:16
Re: Lol prej britská automobilka. Prdlajz, teď už 100% Bahra
Je to pořád britská automobilka a to, že jí vlastní Bahrajnci na tom vůbec nic nemění. Mimochodem Bruce McLaren, který automobilku/závodní tým založil a vlastnil, měl občanství Nového Zélandu a přesto nikdy nikdo nenazval Mclaren novozélandskou firmou, protože celá její tradice, vývoj aut a výroba byly a jsou spjatí s Anglií.
Avatar - Horký Rom
30. 3. 2024 19:44
moc líbí
Bingo a díky, H :yes:
Avatar - kuk
30. 3. 2024 19:35
Lol prej britská automobilka. Prdlajz, teď už 100% Bahrajn
Tak dlouho krachovali až dokrachovali do 100% vlastnictví Bahrajnem. Cha cha cha. Ty už dávno nejsou britský stejně jako 99,999 % automobilek v Británii. :D

Automobilka McLaren má nového majitele, stát Bahrajn

Bahrajnský státní investiční fond koupil zbylých 40 % akcií britské společnosti McLaren Group, pod níž patří i automobilka McLaren Automotive.
https://www.novinky.cz/…bahrajn-40465345