Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren přehodnocuje názvy svých modelů. Limitky dostanou líbivější jména

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Britská automobilka své vozy ve většině případů pojmenovává kombinací čísel a písmenek. Tradici nedávno narušil model Senna, další mají v budoucnu následovat.

McLaren 650S, 720S, 540C č P1. Všechno to jsou úžasné stroje, ale jejich jména ve vás mnoho emocí neprobudí. Britská automobilka se tak rozhodla přehodnotit plány a v budoucnu představí více modelů se slovními názvy.

První takovou vlaštovkou je model Senna pojmenovaný po trojnásobném šampionovi Formule 1 Ayrtonu Sennovi. Vedení McLarenu uvedlo, že chce takových názvů použít v budoucnu více, hlavně pro vzácné limitované série. Dalším nositelem by tak mohl být nástupce modelu P1, jenž nese interní označení BP23.

A co bude se zkratkami složenými z čísel a písmen? Z portfolia automobilky nezmizí. Pro „tradičnější“ modely bude McLaren i nadále toto označení využívat, stejně tak zůstane i štítek MSO pro výkonné vozy, na kterých se podílel speciální tým britské společnosti.

Uvidíme, jaké označení pro projekt BP23 McLaren nakonec zvolí. Každopádně slibuje, že půjde o nejrychlejší vůz značky vůbec. Hyperauto má dorazit s výkonem přes 745 kW, obstará jej hybridní pohonné ústrojí. Co třeba jméno McLaren Mika?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme