Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ještě bude legrace: Ministerstvo se soudí s ÚOHS. O flash disky...

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Ministerstvo dopravy chce, aby mu antimonopolní úřad vrátil část flash disků, na kterých ministerstvo předávalo zájemcům o zakázku na výběr mýtného potřebnou dokumentaci a které si úřad vyžádal.

Úřad je však ministerstvu dopravy odmítl vrátit, a proto se ministerstvo obrátilo na soud, aby o jejich navrácení rozhodl. Poslancům z kontrolního výboru to řekl ministr dopravy Dan Ťok, když je informoval o stavu zakázky na výběr nového dodavatele mýtného systému.

Podle mluvčího Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Martina Švandy jsou flash disky součástí dokumentace o zadávacím řízení. "Zadavatel má povinnost ji ÚOHS poskytnout a ten ji vrací po pravomocném skončení správního řízení. Postup je podrobně odůvodněn i v prvostupňovém rozhodnutí ve věci přezkumu zadávacího řízení Ministerstva dopravy ČR na systém elektronického mýtného, které bylo vydáno ve středu," sdělil Švanda ČTK.

ÚOHS zatím nepravomocně tendr zrušil, a to ze dvou důvodů. Vedle neurčitosti některých podmínek zakázky se mu nelíbil způsob, jakým ministerstvo dopravy předávalo zadání tendru uchazečům. Dokumentaci rozesílalo na zmíněných přepisovatelných flash discích, ale prý neuvedlo bližší informace o obsahu médií ani o přesném počtu obsažených souborů. "Při mechanickém porovnání se jedná o rozdíly zhruba ve 30.000 souborech. V tzv. "anonymizované" verzi dokonce některé soubory zcela chybí, některé se obsahově liší," uvedl ve středu předseda ÚOHS Petr Rafaj.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)