Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT Black Series bude. Stane se ale topmodelem?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Šéf AMG naznačil, že se nemusíme bát u sportovního kupé GT o verzi Black Series. Jaké místo ale zaujme? Nebude role topmodelu už obsazená?

Modely AMG značky Mercedes-Benz mají pověst převýkonovaných evropských muscle carů, ovšem jejich verze Black Series tyto jejich rysy ještě znásobují a všichni jsme pochopitelně napnutí, jak divoká asi bude v případě kupé GT. V první řadě je třeba říci, že Top Gear od šéfa AMG Tobiase Moerse zjistil, že GT tuto variantu rozhodně dostane, nicméně "je zatím předčasné o ní hovořit".

Otázkou zůstává, od od GT Black Series vlastně čekat, když Mercedes na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu ukáže jiný hardcore model - zřejmě téměř polozávodní verzi AMG GT R, kterou teď intenzivně testuje na Nürburgringu. Podle neoficiálních informací má mít výkon kolem 600 koní a měla by být oproti běžným AMG GT lehčí zhruba o 80 kg.

Opravdu bude Black Series ještě drsnější, než GT R? Nebo bude za vrcholný model považována v rámci běžných modelů a odlehčené GT R bude tak trochu "mimo soutěž" pro opravdu nesmlouvané příznivce adrenalinových zážitků? A nebo GT R nakonec nebude tak ostré, jak se předpokládá a Black Series ho v pohodě předstihne? Zatím těžko odhadovat. Jisté každopádně je, že model GT dostane krom "černocha" i verzi roadster (dost možná včetně specifikace GT R). Moers dále zopakoval, že se v Affalterbachu pracuje na hybridních a elektrických modelech a i nadále trvá averze vůči výkonným turbodieselům. Kdy budou "ekoverze" hotovy, ale zatím není známo.

Michal Fokt
Diskuze (0)