Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz A bude v nové generaci praktičtější a prostornější (+spy video)

David Bureš
Diskuze (1)
Čtvrtá generace Mercedesu A má dorazit v průběhu roku 2018. Nabídku by mohl rozšířit regulérní sedan doplňující sportovně laděné CLA.

Mercedes-Benz třídy A se ve třetí generaci výrazně změnil, když se z kombinace hatchbacku a velkoprostorového vozu stal regulérní kompaktní hatchback. Sázka na změnu koncepce se vydařila, áčku se prodejně výrazně daří. Proto vůz v následující generaci chystané pro rok 2018 hatchbackem zůstane, napraví však některé ze svých nedostatků.

Jedním z negativ aktuální třídy A je omezený vnitřní prostor, na což nástupce zareaguje. Příští áčko povyroste do šířky i výšky, aby kabina mohla být prostornější. Hlavně cestující vzadu nyní trpí nedostatkem místa, což pomůže vyřešit vyšší linie střechy. Změní se také záď, která bude navržena tak, aby se zvětšil nákladní otvor. U současné generace do víka kufru výrazně zasahují koncová světla, kvůli čemuž je nakládací otvor velice úzký.

Jistou revolucí projde interiér. Ať se nám to líbí, nebo ne, dotykové obrazovky a dotykové plochy jsou zkrátka trend, na který zareaguje i třída A. Hatchback tudíž dostane multifunkční volant s dotykovými plochami, který se objevil již v nové třídě E. Velký touchpad pak najdeme i na středové konzoli pro ovládání multimediálního systému.

Konkurenční Audi A3 a BMW 1 již sice nabízejí tříválcové motory, Mercedes A ale zůstane i v nadcházející generaci u čtyřválců. Nová generace agregátů sice díky modulární architektuře umožní vytvořit z jednoho základu 1,5litrový tříválec, šéf vývoje značky Thomas Weber ale takovou jednotku už dříve odmítl. Tříválcové agregáty podle jeho slov nesplňují očekávání konstruktérů a zákazníků, protože jsou moc hlučné a značně vibrují.

Z benzinových motorů tak bude nabídnut nový dvoulitrový čtyřválec, zatímco nabídka turbodieselů má opět zahrnout 1,5litrový čtyřválec z dílny Renaultu, který doplní i nový dvoulitr. K dispozici bude také plug-in hybrid, zatímco čistě elektrická verze patrně zůstane vyhrazena jen druhé generaci SUV GLA. V karoserii SUV totiž bude na potřebné baterie více prostoru než v kompaktním hatchbacku. Počítat ale můžeme s dvěma verzemi od AMG, které nahradí dnešní modely A 40 a A 45.

Základem auta bude vylepšená platforma MFA2 s pohonem předních kol. Tu budou i nadále využívat také ostatní kompaktní mercedesy, jejichž nabídka se má dále rozšířit. Aktuální hatchback (A), MPV (B), sportovně střižený sedan (CLA), sportovně laděné kombi (CLA Shooting Brake) a SUV (GLA) údajně doplní crossover (GLB) a regulérní sedan (patrně A). Nová tříprostorová verze má být praktičtější než dnešní CLA, které je se svým minimálním prostorem na zadních sedadlech přece jen kompromisní řešení. GLB pak podle některých zpráv vyplní mezeru mezi GLA a GLC, přičemž od nich by se mělo výrazněji lišit i svým vzhledem, údajně inspirovaným slavnou třídou G.

David Bureš
Diskuze (1)
1. 8. 2016 16:56
kde žije?
trojvalce vibrujú a hučia? Čo nečíta testy? Samé - je výborne odhlučnený, nepoznali by ste, že je to trojvalec, prakticky o ňom neviete...