Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Atego: Mlékařské speciály pro Brazílii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Mercedes-Benz pro brazilskou společnost Vía Lácteos speciálně upravená vozidla řady Atego, která mají svážet mléko ze vzdálených venkovských farem.

Brazílie představovala v roce 2015 s více než 38 miliony tun třetího největšího producenta kravského mléka na světě. Společnost Vía Lácteos je pak se svou flotilou více než 500 nákladních vozidel jedním z nejdůležitějších dopravců v mléka v Brazílii.

Cisternami osazené nákladní automobily společnosti Vía Lácteos se nepohybují pouze po zpevněných vozovkách, ale musí prakticky denně zajíždět na venkovské farmy, k nimž se dostanou pouze po nezpevněných cestách. S ohledem na tuto skutečnost musí být použita vozidla s robustní konstrukcí podvozku.

Vía Lácteos v rámci modernizace a rozšiřování svého vozového parku oslovila automobilku Mercedes-Benz a její oddělení Custom Tailored Trucks připravilo právě s ohledem na požadavky brazilského dopravce potřebné úpravy vozidel modelové řady Atego.

Mercedes-Benz nyní představuje sadu úprav provedených ve spolupráci s Viá Lácteos a pojmenovaný Robustness Package, který hodlá nabízet i svým dalším zákazníkům.

Oddělení Custom Tailored Trucks v rámci sady úprav nabízí nový třídílný nárazník s novým řešením osvětlení za ochrannou mřížkou. Toto nové řešení nárazníku výrazně zvyšuje světlou výšku v přední části vozidla. Dále byly upraveny vstupní schůdky do kabiny a umístění směrových světel na přídi.

Mercedes-Benz uvádí, že vedle společnosti Viá Lácteos, která již objednala a začala využívat první takto upravená vozidla, projevují zájem o přepracovanou příď řady Atego i zákazníci, kteří své nákladní automobily využívají v těžebním průmyslu a svozu odpadu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
15. 6. 2017 11:08
Re: Kdy bude hovnocuc pro
Ten .... nebude, ale máme tady něco stejně vzrušující [odkaz]
15. 6. 2017 11:03
Re: Kdy bude hovnocuc pro
Okurkám se letos daří extrémně dobře, za to višně nám pomrzly. 8-s
Avatar - Barrichello
15. 6. 2017 09:28
Re: Kdy bude hovnocuc pro
>:D >:D >:D >:D
Avatar - KANKUNEN
15. 6. 2017 08:34
Kdy bude hovnocuc pro
Argentinu?