Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz EQC na další várce fotek. Tentokrát testuje ve Španělsku

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Stuttgartská automobilka pracuje na elektrické rodině EQ a co do testů neponechává nic náhodě. Přesvědčuje nás o tom nejnovější fotogalerií z prosluněného Španělska.

Dávno pryč jsou doby, kdy jsme se ke špionážním fotkám maskovaných prototypů dostávali jen díky trpělivosti a zkušenostem šikovných fotografů. Dnes už nám takové snímky poskytují samotné automobilky, mezi které se řadí i Mercedes-Benz. Ten nám opět servíruje várku fotografií z testování elektrického EQC, tentokrát ze slunného Španělska.

Maskování auto stále neshodilo, zůstává zabalené v modré maskovací fólii, kterou na bocích automobilu doprovází hashtag #switchtoEQ. Mercedes uvádí, že do testovacích jízd je zapojeno 200 exemplářů. Již dříve jsme vás informovali o jízdních hrátkách na sněhu, španělské testování se zase zaměřuje na ozkoušení klimatizace či chladicích systémů pro baterie.

Německá značka testuje svou elektrickou novinku ve velkém, kromě Španělska zamíří (nebo zamířily) tyto vozy do Finska, Švédská, Itálie, Dubaje, Jižní Afriky, USA a samozřejmě i Číny.

Samotný crossover vychází z aktuální řady GLC a právě EQC se stane prvním členem této elektrické rodiny, jenž vstoupí na trh. Ve srovnání s konvenčně poháněným modelem se očekávají designové změny vpředu i vzadu, díky kterým elektromobil hravě rozeznáte. Technické specifikace zatím zůstávají tajemstvím, ale je jasné, že kromě Tesly Modelu X si novinka bude chtít vyšlápnout i na Jaguar I-Pace.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Avatar - WinDiesel
19. 6. 2018 19:24
Re: No jo, ale kdo to bude kupovat,
Není dost ne-socek aby si kupovaly SUV jen na krásu a pro manželku. Ale třeba se pletu a my brzy uvidíme spoustu blondýn v malých SUV? To ne, ty jezdí jen v těch největších SUV. Takže zase nic.
Avatar - WinDiesel
19. 6. 2018 19:22
Re: No jo, ale kdo to bude kupovat,
Jo to je vidět, ty čekačky jsou 9 let jako na Trabanta a Wartburga ve východním Německu wole >:D
19. 6. 2018 13:08
Re: No jo, ale kdo to bude kupovat,
dle cekacek na BEV je tech zajemcu asi docela hodne, da se rict ze BVE jsou nedostatkove zbozi, jak z Tuzexu za komancu >:D
19. 6. 2018 11:25
Re: No jo, ale kdo to bude kupovat,
Ne-socek je náhodou poslední dobou dost. Snad to vydrží..
Avatar - KANKUNEN
19. 6. 2018 11:15
No jo, ale kdo to bude kupovat,
vypadá to, že nám automobilky budou nabízet stovky modelů,ale kolik je lidí co si to koupí za 1 - 2 mil, aby to sloužilo manželce po městě.