Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLB dorazí v roce 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Paleta SUV značky Mercedes-Benz se do pěti let rozšíří o sedmimístný model GLB inspirovaný třídou G, ale využívající techniku třídy A.

Na jaře letošního roku přinesl německý Autobild první zprávu o možném rozšíření nabídky kompaktních crossoverů a SUV značky Mercedes-Benz o model s označením GLB. Nyní britský Car uvádí nové informace, které pokračují v odhalování techniky i designu tohoto připravovaného modelu.

Mercedes-Benz GLB je údajně vyvíjen pod interním kódem X247 a jeho základem má být nová generace platformy MFA2 určené pro malé vozy koncernu Daimler. Již nyní bylo v souvislosti se spoluprací s automobilkou Infiniti upouštěno od krátkého provedení a GLB má být uveden pouze v prodloužené variantě se sedmimístným interiérem.

V nabídce značky se má GLB umístit nad dnešní modelovou řadu GLA, od níž se má zcela odlišovat designem inspirovaným třídou G a také konceptem Ener-G-Force z roku 2012. Na veřejnost má tedy působit jako skutečný off-road a ne jen jako hatchback nebo kombi s lehce zvýšenou světlou výškou.

Standardně má být Mercedes-Benz GLB k dispozici ve verzích s pohonem předních kol, které budou v nabídce doplňovat provedení vybavená pohonem všech čtyř kol vhodná i pro jízdu mimo zpevněné vozovky.

K pohonu základních verzí mají sloužit tříválcové motory od Renaultu, zatímco výkonnější provedení mají disponovat přeplňovanými vznětovými a zážehovými čtyřválci o objemu 2,0 litru s výkony od 152 do 203 kW.

Již nyní se údajně počítá s provedením GLB 45 AMG, jemuž má pod kapotou pracovat dvojicí turbodmychadel přeplňovaný čtyřválec o výkonu 284 kW, spolupracující s devítirychlostní automatickou převodovkou a pohonem všech kol.

Premiéra a uvedení modelu GLB se má uskutečnit do pěti let a očekává se, že na trh vstoupí v září roku 2019 s cenou okolo 32.500 eur (zhruba 900.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
2. 10. 2014 14:52
???
:-) fuj fuj fuj .... dlho som uz nevidel nic tak skarede ako toto >:D doteraz som si myslel ,ze x6 je najskaredsia ale toto je este lepsie