Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz TopFit Set: Posilovna v kabině a její využití v praxi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
TopFit Set, který nabízí Mercedes-Benz jako příslušenství pro nákladní vozidla od roku 2015 úspěšně pomáhá řidičům společnosti Fehrenkötter s udržováním jejich fyzické kondice.

Dálková přeprava s nákladními vozidly je skutečně stresující práce. Stres je při ní prakticky všudypřítomný od stále větší hustoty dopravy přes dodržování časů pro nakládku a vykládky až po pouhé hledání parkovacího místa.

K nepříjemným faktorům tohoto zaměstnání patří i skutečnost, že se při něm téměř vůbec nemění pozice těla. Řidiči drtivou většinou času ve svém zaměstnání sedí, což může na první pohled vypadat jako poměrně příjemná skutečnost, ale opak je pravdou, protože dříve či později má většina z nich zdravotní problémy se svými zády.

Jeden příklad za všechny může představovat Heiko Gebhardt, kterému je přes 40 let a pracuje právě jako řidič pro společnost Fehrenkötter. Ten uvádí, že před rokem vážil 115 kg a začal mít potíže se svými zády.

Svůj zhoršující se zdravotní stav začal řešit nejprve úpravou stravovacích návyků. Následně se rozhodl i pro pravidelné cvičení. Vzhledem ke svému zaměstnání, kdy je pět dnů v týdnu na cestách nemohl pravidelně navštěvovat posilovnu nebo si jít zaběhat. Nakonec zvolit TopFit Set, který má od roku 2015 ve své nabídce značka Mercedes-Benz. Výsledkem je jeho současná hmotnost 80 kg a výrazně lepší fyzická kondice než před rokem.

TopFit Set je v podstatě poměrně jednoduchá cvičební pomůcka, jejímž základem je deska z robustní překližky s rozměry 65 x 40 cm, k níž jsou prostřednictvím kovových kroužků přichyceny pryžové popruhy s držadly, které jsou dodávány v několika provedeních pro zajištění různých odporů.

Sada, umožňující protažení i posílení nejvíce namáhaných části řidičova těla, je navržena speciálně pro použití v kabině nákladního vozidla, ale lze ji používat i mimo ni.

Mercedes-Benz sadu TopFit Set doplňuje o profesionální instruktážní videa s různými cviky, zaměřenými především na uvolnění a posílení zad i rukou, která jsou k dispozici na DVD, prostřednictvím FleetBoard Driver.app nebo si je lze stáhnout z webu automobilky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)