Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C DR 520: Nejrychlejší Céčko je z Velké Británie

Diskuze (0)
Zvláštní vývojové oddělení Mercedesu ve Velké Británii si vzalo do péče model C 63 AMG. Úpravami vzniklo nejrychlejší provedení třídy C, které navíc vznikne jen v počtu 20 kusů.

Mercedes-Benz C 63 AMG patří k nejvýkonnějším a nejrychlejším sedanům střední třídy na této planetě. Přesto se jistě najdou zákazníci, které z nejrůznějších důvodů nemusí sériových 336 kW (457 k) uspokojovat. Proto si inženýři z tovární divize Specialist Products, která patří pod Mercedes-Benz World sídlící v anglickém Brooklands, vzali tento model do péče.

Jak napovídá název, hlavní změnou je navýšení výkonu na 520 koní, tedy 383 kW. Souběžně s tím vzrostlo maximum točivého momentu, a to z 600 na 650 Nm. Tato úprava zkrátí čas potřebný pro akceleraci na 100 km/h o čtyři desetiny na 4,1 sekundy. Mercedes nabídne i verzi kombi, ta má (stejně jako u výchozího C 63 AMG) akceleraci o desetinu horší.

I v případě DR 520 je rychlost elektronicky omezená. Rozdíl je ale v tom, že tentokrát nebude řidiče brzdit omezovač ve 250 km/h, zasahuje až při 300 km/h.

Úpravy samozřejmě nekončí jen zvýšením výkonu motor. DR 520 dostane standardně balíček AMG Performance Pack Plus, který tvoří výkonnější brzdová soustava (s červeně lakovanými třmeny), kované písty, upravený klikový hřídel a u sedanu také zadní karbonový spoiler.

Na výběr bude matně bílý nebo matně černý lak karoserie, to doplňuje maska chladiče a kola v titanovém laku. Interiér tvoří kombinace čalounění kůží a Alcantarou s kontrastním obšitím bílou nebo červenou nití.

Celkem vznikne 20 kusů určených primárně pro Velkou Británii. Cena se bude pohybovat v přepočtu kolem dvou milionů korun.

Diskuze (0)