Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C63 AMG dostane více karosářských variant

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Sedan C63 AMG by měl přijít na trh začátkem příštího roku, již nyní však víme, že nezůstane osamocen a přibudou další karosářské varianty.

Nejprve si shrňme, co nabídne každý Mercedes C63 AMG. V prvé řadě očekávejte agresivní styling a sebejistý postoj vozu. Vzhled je potřeba opět o kus přiostřit, aby auto působilo minimálně stejně dravě jako úhlavní konkurenti, což v Affalterbachu moc dobře vědí. Zároveň však bude novinka prostornější a luxusnější než předchůdce, podobně jako běžné Céčko.

Srdcem vozu se stane dvakrát přeplňovaný benzinový osmiválec o objemu čtyř litrů. Tento motor bude představen v chystaném baby–supersportu GT AMG, kde bude mít nejspíše vyšší výkon. Blok agregátu sdílí architekturu s dvoulitrovým čtyřválcem známým třeba z modelu A 45 AMG. Motor samotný má poskytovat výkon mezi 358 kW (480 k) a 432 kW (580 k), pro C 63 AMG se ale počítá spíše s hodnotou okolo spodní hranice. Ve srovnání s atmosférickým osmiválcem v předchozí generaci má výrazně narůst točivý moment, a to nejspíše až přes hodnotu 600 Nm. Pohonné ústrojí doplňuje modernizovaná sedmistupňová automatická převodovka Speedshift upravená pro snížení spotřeby.

Pokud jste očekávali pohon všech kol za příplatek podobně jako u většího E 63 AMG, budete nejspíše zklamáni. S velkou pravděpodobností se s jeho použitím v Céčku nepočítá. Dále nebude chybět elektronický samosvorný diferenciál s vektorováním točivého momentu, hmotnost nižší než 1655 kg předchůdce a celá řada řada nových elektronických systémů.

Do roku 2016 by se k sedanu měly přidat ještě varianty kombi, kupé a kabriolet. Všechny verze budou dle předpokladů zrychlovat z klidu na sto kilometrů v hodině za zhruba 4,5 sekundy a maximální rychlost zůstane tradičně omezena na 250 km/h.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Avatar - Deathstar
10. 4. 2014 11:43
Výrazný nárůst krouťáku
Odcházející generace C63 s atmosférou 6.2, měla točivý moment 600Nm, ve verzi 507 610Nm, a Black dokonce 620Nm..

Výrazný nárust,zmíněný v článku, u nového motoru by přestavoval spíš hodnotu přes 700Nm..
Vzhledem k charakteům motorů AMG,čekám u základní verze nové C63 zhruba 680Nm a u případného Blacku 700Nm+