Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes SLS AMG Final Edition: Vznikne jen 350 kusů (nové foto)

Diskuze (1)
Mercedes se rozhodl ukončit výrobu svého nejvýkonnějšího sportovního modelu. Po čtyřech letech se SLS AMG rozloučí limitovanou sérií.

Kupé Mercedes-Benz SLS AMG se poprvé představilo na frankfurtském autosalonu v roce 2009. Po obchodní stránce je tento model podstatně úspěšnější než nepřímý předchůdce Mercedes SLR McLaren – SLS AMG vzniklo už za první dva roky přes pět tisíc, zatímco SLR McLaren dosáhl během pětileté produkce na 2157 ks. Důvodem je mimo jiné menší exkluzivita a dostupnější ceny u aktuálního modelu.

Dohromady Mercedes nabídl šest verzí – Coupé a Roaster (od 2011) o výkonu 420 kW, GT Coupé a GT Roadster (435 kW), Coupé Black Series (464 kW) a elektrickou verzi SLS AMG Electric Drive. K pohonu slouží vždy za předními koly uložený atmosférický motor 6,2 l V8 (tedy mimo provedení s elektrickým pohonem), spojený se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou u zadní nápravy. Existuje také závodní okruhová verze kategorie GT3.

SLS AMG Final Edition se odliší černou kapotou motoru, ve stejné barvě je i splitter pod předním nárazníkem a zpětná zrcátka. Novinkou je i zadní křídlo, které zatím měla jen varianta SLS AMG Coupé Black Series. Mimochodem, stejný původ mají i kola s tenkými rozvidlenými paprsky.

Světová premiéra je naplánována na autosalon v Los Angeles, kde se současně představí Mercedes S 65 AMG. Výroba modelu SLS AMG bude ukončena v příštím roce. Místo přímého nástupce chystá německá automobilka menší model s kódovým označením C190.

Diskuze (1)
Avatar - Johny.Rico
21. 11. 2013 10:30
Tohle mě fakt štve...
... jeden z nejkrásnějších mercedesů ever. Bez debat! Jen přemýšlím, proč šel pod drn? Špatný prodej? Nemyslím si. Malý prodej! Je jasné, a logické, že menší tzn. "911 killer" by se měl prodávat mnohem více, vzhledem k menší ceně.

Tak či onak, je tohle velká ztráta a za svůj život lituji neschopnosti si na tohle jedinečné auto vydělat. Jooo, když někdo neumí, tak jen brečí (viz. já :-) ;-) ).

Tož tak...